NBC bekrefter at det kommer ny sesong av Manifest

Del nyheten

Nyheten lot vente på seg, men nå har NBC bestemt seg: Det blir nok en sesong av nykommeren Manifest.

Flere ser serien utover uken

Den nye serien kunne lenge vise til de sterkeste seertallene for nye serier på kanalen NBC, men interessen dabbet av mot slutten av sesongen. Over 10 millioner så premieren i USA (lineært), for sesongsnittet endte på 6.1 millioner seere. Det oppstod derfor usikkerhet om NBC ønsket å gi serien nok en sesong.

Svaret kom denne uken. Kanalen bekrefter at det blir en ny runde av sci-fi serien, men antall episoder er enda ikke avgjort. Første sesong endte på 16 episoder.

Det som trolig har vært en av de sterkeste faktorene for fornying er at serien er svært populær å se i DVR-opptak, hvor ytterligere 6 millioner i snitt har sett episodene innen syv dager etter førstegangsvisning.

Sendes på HBO Nordic

Manifest, som i Norge vises på HBO Nordic, er en sci-fi serie om passasjerene på et fly som forsvant i fem år. Når flyet plutselig dukker opp igjen har tiden stått stille for de om bord, men for resten av verden har livet gått videre i den tro at alle passasjerene omkom.

Det viser seg raskt at ikke alt er som det skal for de hjemvendte. Flere av de opplever mystiske «kall» som fungerer som advarsel. Flere av passasjerene setter igang sine egne undersøkelser for å komme til bunns i mysteriet, samtidig som de må forsøke å vende tilbake til en verden hvor mye har endret seg.

Melissa Roxburgh, Josh Dallas og Athena Karkanis har fremtredende roller i serien som er skapt av Jeff Rake.

Mest populære amerikanske serie i seriedatabasen

I vår statistikk fra seriedatabasen var Manifest den tredje mest besøkte seriesiden totalt og den mest besøkte av amerikanske serier i årets tre første måneder (kun slått av de norske seriene Wisting og Neste sommer).

Serien har ikke imponert kritikerne og ligger så langt med beskjedne 7.4-karakter på IMDb, hvor den i starten lå på rundt 8.0. På Rottentomatoes.com endte sesong 1 på 54% hos kritikerne, mens 75% av brukerne har gitt den tommel opp.

Annonse