Annonse

Den verdenskjente komikeren Louis C.K. kommer til Bergen for å opptre på Rick’s i påsken.

Han er skaperen av den kritikerroste serien Louie og med-skaper av HBO Nordic-aktuelle Better Things. Han har holdt en lav profil siden slutten av 2017, etter en Metoo-skandale avslørt av New York Times.

Louis C.K. bekreftet at avsløringen stemte. Som et resultat avsluttet en rekke selskap samarbeidet med komikeren, som på den tid var blant verdens mest kjente og suksessfulle.

– Sikre på at han har tatt konsekvensen

I en uttalelse til Bergens Tidende sier Bengt Ståle Tvedt i Humorkollektivet at de har tenkt godt gjennom saken.

– Vi har selvfølgelig diskutert om det er riktig å invitere ham til Bergen. Men Louis C.K. har innrømmet sine feil, lagt seg flat, og han trakk seg tilbake en god stund. Så vi er ganske sikker på at han har tatt konsekvensen av det som skjedde.

Annonse

Lous C.K. begynte å opptre i små klubber igjen sommeren 2018, noe som skapte enkelte kontroverser da han ofte dukket opp uanmeldt – noe ikke alle blant publikum var glad for. Samtidig skal majoriteten av publikum applaudert og reagert positivt på komikerens nye materiale.

Billettene er revet unna

Han er satt opp med to forestillinger, fredag 19. april og lørdag 20. april. Begge forestillingene er i skrivende stund nesten utsolgt.

Lous C.K. opptrådte i Oslo Spektrum i 2013. Mini-touren han nå er på er sannsynligvis for å teste endel nytt innhold i et forsøk på å komme tilbake etter skandalen.

Trolig ønskes han velkommen av deler av standup-samfunnet, hvor flere hadde han som en av sine rollemodeller. Da Serienytt snakket med den kjente svenske komikeren Johan Glans i 2017 håpet han at Louis C.K. ville komme tilbake ved en senere anledning.

Men også blant fremtredende komikere har returen skapt reaksjoner. Jerry Seinfeld har kritisert måten han kommer tilbake på, mens Ricky Gervais har gått han mer i forsvar når temaet har kommet opp.

Etter lekkasjer av hans nye materiale kom ut ble han blant annet kritisert for å fremstå høyreradikal. Til tross for at komikeren var aktiv motstander av Donald Trump under presidentkampen.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer