Disney+ lanseres 12. november i USA

Annonse

12. november lanseres den første av en rekke Netflix-utfordrere i USA. Disney+ vil også tilby innhold fra nyoppkjøpte Fox, som blant annet The Simpsons.

Donald Duck, Luke Skywalker, superhelter og Bart Simpson flytter inn

Første sniktitt på grensesnittet til den nye strømmetjenesten. Foto: Disney

Disney+ er ventet å bli en global strømmetjeneste. Først ut er USA, hvor den nye strømmetjenesten vil bli tilgjengelig for knappe syv dollar (69.99 dollar for årsabonnement). Strømmetjenesten vil være fri for reklame.

For det vil kunder få tilgang til et rikholdig bibliotek, blant annet Pixar-filmer, Marvel-originaler og alt som har med Star Wars å gjøre.

Strømmetjenesten vil tilby følgende fra start av:

 • 100 Disney-filmer
 • 5000 episoder av ulike Disney-serier
 • En ny live-action Lady og Landstrykeren-film.
 • Captain Marvel-filmen (for tiden på kino)
 • Den nye Star Wars-serien The Mandalorian
 • Alle tidligere sesonger av The Simpsons
 • Innhold fra Nat Geo

I løpet av året vil også samtlige Star Wars og Pixar-filmer bli tilgjengelig på strømmetjenesten.

Serier som er under utvikling:

 • The Falcon and The Winter Soldier (med Anthony Mackie og Sebastian Stan)
 • WandaVision (med Elizabeth Olsen og Paul Bettany)
 • Loki (med Tom Hiddleston)
 • Animasjonsserien Marvel’s What If…?
 • Star Wars-serie om Cassian Andor (med Diego Luna og Alan Tudyk)
 • Hawkeye-serie (med Jeremy Renner)
 • High School Musical: The Musical: The Series

Disney vil trolig også tilby en pakkeløsning som involverer sportskanalen ESPN+ og strømmetjenesten Hulu, som Disney er største eier i.

LES OGSÅ

Oversikt: De nye seriene Disney+ skal friste med i 2019 og 2020.

Serie om Loke er alt bekreftet. I tillegg skal Star Wars, High School Musical og andre kjente merkeverarer friste seerne når Disney+ etter planen kommer sent 2019 eller tidlig 2020.

Hva med Norge?

Disney+ skal etter planen lanseres i resten av verden, men det er mye arbeid som gjenstår. Blant annet med å tilpasse seg EU-reguleringer som krever at 30% av innhold er produsert i EU-land.

Dette skaper hodebry for en aktør som skal tilby tusenvis av filmer og hundrevis av serier. Det vil bli dyrt for strømmetjenesten å by på Europeisk innhold, spesielt når Netflix og Amazon alt er veletablert her.

Mye Disney-innhold er også fra før lisensiert ut i avtaler som i noen tilfeller strekker seg 2-3 år frem i tid. Som betyr at Disney+ ikke kan vise de filmene og seriene i starten.

Tidligere er det nevnt at strømmetjenesten kommer til Europa i starten av 2020, men det er mye usikkerhet tilknyttet den informasjonen. Nyeste uttalelser fra Disney+ indikerer at de akter å være ferdig med lansering i resten av verden innen utgangen av 2021.

Tentativt er planen mer spesifikt Vest-Europa i tidlig 2020, Asia sommeren 2020, Latin-Amerika i slutten av 2020 og resten av verden i 2021.

Flere aktører på vei

Ved siden av Disney+ er også NBCUniversal, WarnerMedia og Apple på vei med strømmetjenester som skal ta opp konkurransen med Hulu, Netflix, Amazon Prime Video og CBS All Access.

The Mandalorian. Foto: Disney
The Mandalorian er første serie ut for å erobre markedet for Disney+. Foto: Disney

For å imøtekomme konkurransen har blant annet Netflix økt satsing på Netflix-originaler. I år ventes det at Netflix bruker 15 milliarder på innhold, de har også avsluttet samarbeidet om Disney-serier som Luke Cage, Daredevil og Jessica Jones for å prioritere innhold de selv eier.

Til sammenligning rapporteres det om at Disney+ vil bruke over 20 milliarder dollar i år på innhold (av de er 500 millioner dollar for originalinnhold til Disney+). Summen for Amazon er 5-6 milliarder, mens Apple forventes å bruke over 1 milliard.

Netflix er den største strømmetjenesten i verden med rundt 140 millioner abonnenter.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse

Følg oss

Pris på Disney+

Disney+ (måned)

89,-

Disney+ (år)

890,-
Annonse

Populært på Disney+For de som jakter nye favoritter
Fra seriedatabasen

Disney+, Fox+, Viaplay
7.7
X
X
X