Party of Five. Foto: Fox

Innvandring danner bakteppet når Party of Five kommer på skjermen i en nyversjon fra originalskaperne.

Innvandring blir tema

Det er den amerikanske TV-kanalen Freeform som satser på nyversjon av den populære serien fra 90-tallet om en søskenflokk på fem som må klare seg selv etter at de mister foreldrene.

I september 2018 ble en pilotepisode spilt inn. Nå har kanalen bestemt seg for å satse på serien. Totalt ti episoder er bestilt til produksjon.

Til forskjell fra originalversjonen er det ikke en bilulykke som denne gangen forårsaker at de fem ender opp alene. I Freeform-utgaven er foreldrene i live, men blir deportert som følge av at de er i USA ulovlig.

Dermed må ungene klare seg selv, med de eldste søskenene som tar ansvar, mens foreldrene forsøker sitt beste på å hjelpe fra Mexico.

Annonse

– Ingen sterk politisk agenda

Serien kommer midt i en tid hvor USA er splittet, med en dyp konflikt over president Donald Trumps ønske om en mur mot Mexico. Det har blant annet medført landets lengste «shutdown», som i skrivende stund er «satt på pause».

Til tross for det som tilsynelatende ser ut som en serie med sterke politiske undertoner, hevder produsent Amy Lippman under årets TCA at det ikke er intensjonen.

– Vi ønsket ikke å lage serien med en sterk politisk agenda. Hvis det blir politisk er det grunnet hva som foregår i landet, uttalte produsenten ifølge Deadline som var til stede under TCA. Lippman skapte originalserien sammen med Chris Keyser, også han er involvert i nyversjonen som produsent.

Familier som blir splittet opp og barn som blir overlatt til å klare seg selv er historier som inspirerte Lippman, ifølge tidligere uttalelser. Hun lover at dette ikke er en nyversjon som skal gjenskape originalhistorien. Historien vil være ny, med en underliggende forkjærlighet for hvordan familier står samlet i krevende tider.

Television Critics Association (TCA) er en organisasjon bestående av over 200 amerikanske og kanadiske kritikere. Et par ganger i året avholdes pressetreff hvor de store amerikanske nettverkene og strømmetjenestene presenterer siste nytt.

Vil Salinger-familien dukke opp?

Selv om serien er kunngjort å være en nyversjon fikk Lippman spørsmål om vi kan håpe på å få se Salinger-familien, som utgjorde originalen, i denne utgaven.

Lippman avviste det, men med en tvetydig «ikke enda».

Selv om nyversjonen forteller en ny historie, vil den speile originalen på områder som fansen vil kjenne igjen. Den eldste i søskenflokken er den mest uansvarlige, den nest eldste den mest ansvarlige og den nest yngste den smarteste.

Originalen en kjempesuksess

Originalserien gjorde skuespillere som Neve Campell, Matthew Fox og Jennifer Lowe Hewitt til store stjerner. Scott Wolf, Lacey Chabert, Scott Grimes og Paula Devicq hadde øvrige faste roller i første sesong, som premierte i 1994.

Serien ble en stor hit både i USA og internasjonalt. Totalt seks sesonger ble produsert, før serien ble avsluttet i 2000. Serien ble blant annet vist på TV 2 i Norge.

I nyversjonen har Brandon Larracuente, Emily Tosta, Niko Guardado og Elle Paris Legaspi som har fremtredende roller som fire søsken, som også må ta seg av en den femte – som er en baby.

Nyversjon av Party of Five. Foto: Freeform.

Amy Lippman og Chris Keyser skapte originalen og er med som produsenter på nyversjonen, sammen med Michal Zebede.

Originalserien ble i USA sendt på Fox. Freeform er en kanal under Disney-eide ABC Television Group. Disney er i prosessen med å kjøpe opp Fox, en avtale ventet å bli godkjent og sluttført innen juni 2019.

Det er ikke avklart om serien dukker opp på TV eller strømming i Norge. Amerikansk premiere er ventet å komme i løpet av 2019/2020-sesongen.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer