Superheltserien Legion avsluttes etter tredje sesong. Et nytt tilskudd er skuespillerne Harry Lloyd (Game of Thrones, Counterpart) og Stephanie Corneliussen (Mr. Robot).

I serien spiller Dan Stevens (Downton Abbey) David Haller, en av de mektigste mutantene. Første sesong ble godt mottatt av kritikere for sin uortodokse stil – som skiller seg vesentlig ut fra andre filmer og serier i superheltsjangeren.

Det er Fargo-skaper Noah Hawley som står bak serien, som ble skapt for TV-nettverket FX Networks. I Norge er serien blitt vist på Fox, med eldre episoder tilgjengelig på Viaplay.

Ifølge FX Networks er avslutningen i tråd med Hawleys opprinnelige plan på tre sesonger. Seriens fornyelse for en tredje sesong var uansett en som var på hengende håret, da seriens seertall falt drastisk i andre sesong.

I den siste sesongen vil Harry Lloyd, kjent som Vesrys Targaryen i Game of Thrones, innta rollen som Professor Xavier – en rolle spilt av Patrick Stewart og James McAvoy i X-Men filmene.

Harry Lloyd, her i Viaplay-aktuelle Counterpart. Foto: Starz

Xavier er David Hallers biologiske far. Også Davids mor dukker opp i en rolle spilt av Stephanie Corneliussen.

Tredje og siste sesong av Legion er ventet å bli sendt i juni i USA. I Norge vil serien trolig bli sendt kort tid etter amerikansk førstegangsvisning.

LES OGSÅ

Oversikt: Seriene som avsluttes i 2019

Game of Thrones, Suits, Orange is the New Black, Homeland og Veep er bare noen av seriegigantene som takker for seg i 2019. Her er oversikten.
AnnonseNye episoder av Outlander er ute nå på Viaplay! Klikk her for å se!