George Clooney-serien Catch 22 er klar for TV 2 Sumo og C More.

Svart komedie om 2. verdenskrig

Satiren handler om kaptein John Yossarian (Christopher Abbott, The Sinner), en bombesikter i det amerikanske flyvåpenet som prøver å gjøre ferdig sin tjenesteplikt for å kunne dra hjem.

Serien er basert på en bok av Joseph Heller. George Clooney inntar rollen som Scheisskopf. Han er langt fra den eneste kjente skuespilleren som er med. House-kjenning Hugh Laurie og Friday Night Lights-stjernen Kyle Chandler har også fremtredende roller. I rollen som Yossarian finner vi Christopher Abbot.

Foto: Phillipe Antonello/Hulu

Det er strømmetjenesten Hulu som står bak serien. De har fra før kritikerroste The Handmaid’s Tale i sitt seriebibliotek. Som oftest har Hulu-seriene endt opp på HBO Nordic i Norge, men i dette tilfellet er det C More og TV 2 Sumo som vil vise serien.

Hulu sikret seg de amerikanske rettighetene for serien i 2018. Serien er produsert av Smokehouse Pictures, Anonymous Content og Paramount Television. Førstnevnte selskap ble i 2006 grunnlagt av George Clooney og har primært fokusert på filmer.

Friday Night Lights og Bloodline-kjenning Kyle Chandler. Foto: Phillipe Antonello/Hulu

Internasjonalt er det Paramount TV som har stått for salg av distribusjonsrettigheter. I Skandinavia sikret C More seg rettighetene. Siden TV 2 eier den norske delen av C More vises serien også på TV 2 Sumo.

Kommer i mai

Serien har premiere 17. mai i USA. På TV 2 Sumo og C More er den ventet å ha premiere 18. mai, men endelig dato er i skrivende stund ikke bekreftet. Du finner premieredato for den og andre serier i vår premierekalender.

Premierekalenderen viser deg oversikt over alt nytt som kommer på TV, strømming og kino.

Trailer