Arbeidet med Breaking Bad-filmen skal være godt igang. Denne uken avslørte bransjenettstedet Deadline at serien trolig først kommer på Netflix.

Aaron Paul i hovedrollen

Den planlagte filmen skal ifølge Deadline handle om tiden etter at Breaking Bad tok slutt og har Aaron Paul, som spilte Jesse Pinkman, i hovedrollen.

Pinkman var en av få som overlevde hendelsene i løpet av seriens fem år, hvor Walter White – spilt av Bryan Cranston – gikk fra en mild og omtenksom lærer til å bli en verdensledende narkotikabaron.

Seervekst etter Netflix-hjelp

Den kritikerroste serien var opprinnelig en serie produsert for TV-kanalen AMC. Fem sesonger ble sendt i perioden 2008-2013. AMC står også bak Better Call Saul, en serie satt til tiden før hendelsene i Breaking Bad.

AMC er samme kanal som står bak suksess-serier som The Walking Dead, Mad Men og Hell on Wheels, men i de tilfellene har ikke samarbeidet med Netflix vært like tett som i tilfellet Breaking Bad.

Årsaken til at filmen trolig først kommer på Netflix har med strømmetjenestens finansielle bidrag til filmen. AMC og Netflix har i flere år hatt et tett samarbeid, hvor blant annet Breaking Bad opplevde en massiv økning i seere fordi Netflix viste serien etter at sesonger var ferdigsendt på AMC. Den er et av få tilfeller hvor antallet seere lineært økte etter strømmetjenestes inntog.

Den nye serien Better Call Saul sendes også internasjonalt kun timer etter amerikansk førstegangsvisning.

Netflix avslører ikke visningstall, men det antas at Breaking Bad har vært en av de mest populære spenningsseriene på strømmetjenesten. Det er ikke overraskende at Netlfix involverer seg såpass i filmen. Samtidig skal det ikke være avklart om det blir en film eller om historien fortelles i episodeformat.

Vince Gilligan med regi og manus

Innspillingen, ledet av Breaking Bad-skaper Vince Gilligan, gjøres som en vanlig filmproduksjon. Giligan skriver manus og vil etter planen innta regissørstolen.

Noen premieredato er ikke avslørt, ei heller hva filmen konkret vil handle om. Det er også et spørsmål om filmen på noe vis vil være tilknyttet scener fra Better Call Saul, som er satt til fremtiden.

Den serien er også Vince Gilligan tungt engasjert i og seriens hovedrollefigur Saul Goodman er fortsatt i live etter hendelsene i Breaking Bad.