Golden Globes 2019: Sandra Oh og Michael Douglas blant nye vinnere

Del nyheten

Både nye og gamle favoritter stakk av med priser under årets Golden Globes. The Americans vant endelig i sin siste sesong, mens Chuck Lorre-serien The Kominsky Method er en av de nye seriene som gjorde seg bemerket.

Netflix-serie til topps

Netflix-serien The Kominsky Method var en av fjorårets overraskelser og vant i kategorien for beste komiserie. Serieskaper Chuck Lorre er kjent for seersuksesser som The Big Bang Theory og Two and a Half Men, men det er normalt ikke serier som Golden Globes-juryen har omfavnet.

The Kominsky Method. Foto: Netflix.
Michael Douglas vant pris for beste hovedrolle i sin kategori for The Kominsky Method. Serien ble også kåret til beste komiserie Foto: Netflix.

Netflix-aktuelle The Assassination of Gianni Versace stakk av med prisen for beste miniserie.

For veteranserien The Americans ble det endelig den gjeve prisen «beste dramaserie» i seriens siste sesong.

Sandrah Oh og Richard Madden blant beste skuespillere

Rachel Broshnahan stakk nok en gang av med prisen for beste kvinnelige hovedrolle i en komiserie for the Amazon-serien The Marvelous Mrs. Maisel.

Rachel Broshnahan er blitt en yndling hos Golden Globe-juryen. Foto: Amazon

Grey’s Anatomy-kjenning Sandra Oh vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle i en dramaserie for den nye hitserien Killing Eve.

På herresiden vant Game of Thrones-kjenning Richard Madden beste mannlige skuespiller i en dramaserie for rollen i Bodyguard, mens skuespillerveteran Michael Douglas vant for beste mannlige hovedrolle i en komiserie for The Kominsky Method.

Bodyguard. Foto: BBC
Richard Madden imponerte juryen i Bodyguard. Foto: BBC

Øvrige skuespillere som vant var Darren Criss (hovedrolle i miniserie, The Assassination of Gianni Versace), Patricia Arquette (beste hovedrolle miniserie, Escape at Dannemora), Patricia Clarkson (beste birolle i miniserie, Sharp Objects) og Ben Wishaw (beste birolle i miniserie, A Very English Scandal).

Annonse