Norsk true crime er i vinden, nå kaster også TVNorge og Dplay seg på trenden. Med på laget har de fått AMC. Serien er også sikret internasjonal distribusjon. 

– Dette er en av de mest ekstraordinære historiene fra virkeligheten vi har sett på en stund. Den er full av fascinerende karakterer, forbudte affærer, politiske intriger, sjalusi og hevn. Og i sentrum: den hjerteskjærende fortellingen om en kvinne som søker rettferdighet over sin mors død over 40 år senere. Uansett hvordan det ender er vi overbevist om at dette blir et program folk bare er nødt til få med seg, sier Jan Diedrichsen, daglig leder i Sundance Now, AMC Network ifølge en pressemelding.

Historien han referer til er det uoppklarte drapet på diplomatfruen Anni Nielsen Iranzo, som ble brutalt drept i sin villa i Holmenkollen i Oslo i 1974. True crime-dramaet vil følge datteren Marias søken etter sannheten bak drapet på moren.

Anni Nielsen Iranzo ble drept på brutalt vis. Norsk politi har forgjeves forsøkt å få utlevert amerikanske Minna Treadwell Thompson, som hadde et forhold med Annis far.

Forventet premiere på The Oslo Killing er i 2019. Totalt seks episoder vil bli produsert av norske Monster. Serien vil bli vist på TVNorge og Dplay i Norge, mens den internasjonalt blir vist på strømmetjenesten Sundance Now. Det er strømmetjenesten til AMC Networks. AMC er nettverket bak suksesserier som The Walking Dead, Mad Men og Breaking Bad.

I høst ble norsk true crime populært innslag takket være TV2-satsingen Hvem drepte Birgitte?. NRK har også satset på sjangeren med Gåten Orderud.

ABONNENT

Lord Of The Rings

Stor oversikt: Kommende serier

Hvilke TV-serier kommer på TV og strømming? Serienytt gir deg den komplette oversikt over alle serier som er på vei.