Making a Murderer sesong 2. Foto: Netflix
Making a Murderer sesong 2. Foto: Netflix

Making a Murderer er tilbake med ny sesong i oktober på Netflix. Her er det du behøver å vite om den populære true crime serien.

 

Hva handler Making a Murderer sesong 2 om?

Den nye sesongen handler fortsatt om Steven Avery som ble dømt for drapet på Teresa Halbach. Også hans nevø Brendan Dassey ble dømt for drapet og vil ventelig også bli fokusert på i den nye sesongen..

Saken ble utforsket i første sesong og skapte stor oppmerksomhet, både fordi Avery alt var renvasket for å ha sonet 18 år for et drapsforsøk og for den kritikkverdige måten Dassey ble avhørt på. Det var i 1985 Avery første gang ble dømt, før nye bevis medførte at han ble renvasket. I 2003 gikk han til sak mot Manitowoc County, sheriffen og den tidligere aktoren. Han krevde millioner i oppreisning.

i 2005 ble Avery arrestert og siktet for drapet på fotografen Teresa Halbach. I 2007 ble han dømt til livstid i fengsel.

Annonse

De to sitter fortsatt i fengsel. Sesong 2 handler primært om det som har skjedd siden første sesong premierte i 2015. Det jobbes fortsatt på spreng med å få omgjort domfellelsen av de to. Ved siden av selve saken vil også den store påkjenningen til de involverte bli belyst. Steven Avery har blant annet fått en ny advokat (Kathleen Zellner).

Making a Murderer sesong 2: Trailer, bildegalleri og øvrig informasjon
Zellner er Averys nye advokat. Foto: Netflix

Brendan Dassey er senere blitt beordret løslatt av retten, men sitter fortsatt i fengsel i påvente av resultatet fra en anke.

Saken ble en verdenssensasjon og skapte et stort engasjement. Serien ble også kritisert for et ensidig fokus i favør Dassey og Avery. Blant annet jobber Shawn Rech med true crime-serien Convicting a Murderer, hvor han hevder det vil bli presentert et mer nyansert bilde av saken.

 

Trailer til Making a Murderer sesong 2

9. oktober kom første trailer for den nye sesongen.

 

Bildegalleri

 

Når kommer Making a Murderer sesong 2?

I september 2018 avslørte Netflix at den nye sesongen har premiere 19. oktober 2018.

2018fre19okt09:00PremiereMaking a Murderer sesong 2NetflixSjanger:Dokumentar,True Crime

 

SERIESIDE: Informasjon, trailer, premieredatoer og mer

Making A Murderer

True Crime-serie som tok verden med storm. I programmet utforsker skjebnen til to menn som ble dømt for drap. Men er de egentlig skyldig?

ABONNENT

Lord Of The Rings

Stor oversikt: Kommende serier

Hvilke TV-serier kommer på TV og strømming? Serienytt gir deg den komplette oversikt over alle serier som er på vei.
Maniac. Foto: Netflix

Premierekalender: Nye og returnerende serier høsten 2018

Få oversikt over når dine favorittserier vender tilbake og sjekk ut når og hvor de nye seriene kommer på TV og strømming.
Annonse
Abonner
Varsle om
2 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Lars Erik Thiesen
2 år siden

Såvidt jeg kan erindre sonet vel aldri Avery for drap? Kvinnen overlevde, en av grunnene til at han ble uskyldig dømt var at hun «gjenkjente» Steven Avery.

2 år siden

Hei Lars Erik!

Det har du helt rett i, han ble dømt for drapsforsøk og ikke drap i 1985. Vi skal rette opp!