Anmeldelse av Bodyguard: Lovende start for Netflix-nykommer

Del nyheten

Høstens store nye seersuksess i England er klar for Netflix. Den britiske serien er en lovende ny serie.

Bodyguard er skapt av Jed Mercurio (Line of Duty, Strike Back) og ble en stor hit for BBC One under august-premieren, med rundt 10 millioner seere.

Serien sentrerer rundt politimannen David Budd (Richard Madden, Game of Thrones), en krigsveteran som tjenestegjorde i Afganistan. Nå sliter han med PTSD. I hans nye jobb ved en spesialavdeling i Londons politi blir han satt til å beskytte innenriksministeren Julia Montague (Keeley Hawes, Line of Duty), en politiker som har sendt mange folk i krig gjennom politikken sin. Hans nye jobb kommer dermed fullpakket med problemer, da Julia har en rekke trusler rettet mot seg. I tillegg utvikler forholdet mellom de seg.

Underholdende og spennende

Hovedårsaken til at serien fungerer så bra er kombinasjonen av underholdning vi finner i de beste sesongene av 24 og det psykologiske dramaet, som er på nivå med Homeland på sitt beste. Det å spille på det psykologiske og emosjonelle i både politifolk og kriminelle er noe serieskaper Merucurio klarte med Line of Duty, og gjør det her igjen.

Til tross for at serien sentrerer rundt innenriksministeren, ansvarlig for interne saker, immigrasjon, statsborgerskap og intern sikkerhet, blir det aldri særlig politisk prekende. En tradisjonell spenningshistorie er blitt fornyet for moderne tid. For selv om serien fokuserer på forskjellige typer terrorister, så er det konspirasjonen bak, det som Budd og Julia havner i sentrum av, som er handlingens hovedmoment.

Man trenger ikke interesse eller kunnskap om dagens politiske bilde i Storbritannia for å se Bodyguard, og den er fri for karikaturer av enten IS-aktige terrorister eller de mer nasjonalistiske terroristene.

Det blir likevel savnet at de ikke bruker rollefiguren Rob MacDonald (spilt av The Terror-skuespiller Paul Ready) bedre enn det her gjøres. Han er Julias rådgiver som innenriksminister, og spesielt i disse dager hvor vi ser hvordan en amerikansk president blir dypt påvirket av sine rådgivere om sikkerhetsspørsmål, kunne dette vært et forhold med interessant dynamikk å se nærmere på.

Solide hovedrolleinnehavere

Det sterkeste kortet til serien er utvilsomt Madden og Hawes. Serien beveger seg til tider mot et noe såpete territorium med Budd og Julia, men forholdet fungerer likevel overraskende godt.

At Madden også spiller så troverdig når han er alene på skjermen, gjør at hovedkarakteren blir lett å sympatisere med. Spesielt fordi han ofte portretteres som en helt vanlig person, som bruker mye av tiden og energien sin på å takle og skjule sine indre problemer, for å ikke virke sårbar.

Den første sesongen av Bodyguard avsluttes litt uryddig, men med bare noen veldig få ubesvarte spørsmål. Når serien har klart å unngå alle de alt for usannsynlige twistene som den kunne tatt i bruk, sitter man heldigvis ikke igjen med en følelse av å ha kastet bort tiden sin.

Nå når serieskaperen allerede har hintet om at serien vil fortsette, er seriens første sesong en lovende start for Bodyguard.

2018ons24okt09:00PremiereBodyguard sesong 1Netflix

Annonse
Bodyguard er både underholdende og kompleks, men slutten kommer litt til kort. Anmeldelse av Bodyguard: Lovende start for Netflix-nykommer