The Witcher er ventet å bli en av de store nye seriene på Netflix. Her er alt vi vet om den kommende fantasy-serien. 

Basert på populær bokserie

The Witcher baserer seg på de populære bøkene til Andrzej Sapkowksi. Det har tidligere blitt en lite suksessfull polsk film og fiasko-seriene The Hexer.

Handlingen er satt til en verden fylt med magi, monster og spesielle personer satt til å jakte monstrene uten å blande seg inn i politiske miljø, nasjoners konflikter og annet. De har en oppgave: Jakte og drepe. Monsterjegeren Geralt er historiens hovedperson. I serien er det skuespiller Doug Cockle som står for stemmeskuespillet.

Selv om tidligere film- og serieprosjekt ikke ble den store suksessen kom den godt til rette i spillverdenen. Totalt tre spill er utviklet av C Projekt Red og distribuert av Atari. Kritikerne har omfavnet spillserien, som har solgt i flere millioner eksemplarer.

I serien følger vi en konflikfylt monsterjeger Geralt som forsøker å finne sin plass i verden hvor «mennesker er mer utspekulert enn beistene han jakter på».

Annonse

 

Hvilke skuespillere er klar?

Supermann-skuespiller Henry Cavill sikret seg hovedrollen som monsterjegeren. Han er en uttalt fan av rollefiguren.

Henry Cavill. Foto: Gage Skidmore

Ved siden av rollen som ikoniske Supermann i Man of Steel, Batman V Superman: Dawn of Justice og Justice League, spilte den engelske skuespilleren i TV-serien The Tudors. Han har også en sentral rolle i Mission: Impossible – Fallout.

Øvrige skuespillere er i skrivende stund ikke bekreftet. Doug Cockle, som står for stemmeskuespillet for Geralt i spillserien, har via Twitter avkreftet at han er involvert på noe som helst måte – men skrev samtidig at han gjerne ønsket å bli med i serien.

 

Hvilke rollefigurer er bekreftet?

Det er bekreftet at Yenner er med i serien. Hun har et komplisert forhold til seriens protagonist Geralt.

Ciri er også bekreftet, en rollefigur som har hatt en sentral rolle i flere av bøkene.

Dandelion/Jasker er med som den ekstravagante og lojale vennen til Geralt, som jevnlig dukker opp i bøkene. I serien anvendes navnet Jaskier, som var navnet som ble anvendt i bøkene. I spillene ble dette endret til Dandelion.

Andre kjente rollefigurer fra bøkene som dukker opp i serien er Triss Merigold, Cahir, Regis, Vilgefortz, Emhyr, Milva, Leo Bonhart og Borch Three Jackdaws.

Ja, og selvfølgelig er hesten Roach med. Noe annet ville vært en sann skandale.

 

Produksjonen: Regissører fra Game of Thrones og Outlander

Platige Image bidrar til å produsere serien for Netflix. Totalt 8 episoder er planlagt spilt inn i første sesong.

Lauren Schmidt Hissrich er sjefprodusent. Hun har erfaring fra serier som The Defenders, The West Wing og Marvel’s Daredevil. Med seg på laget har hun Sean Daniel, Jason Brown og Kathy Lingg fra Hivemind Entertainment som produsenter. Fra det polske VFX-selskapet Platige Image er Tomek Baginski og Jarek Sawko produsenter.

Forfatter Sapkowski bidrar som konsulent.

Alik Sakharov (Game of Thrones) vil regissere fire episoder, mens Alex Garcia Lopez (Fear the Walking Dead) og Charlotte Brändström (Outlander) tar regi på to episoder hver. Sakharov er også delaktig som produsent.

Innspillingen finner sted i Øst-Europa, som sikrer serien et troverdig visuelt bakteppe.

 

Når kommer The Witcher på Netflix?

Serien er antatt å komme høsten 2019. Produksjon er ventet å være omfattende.

«Kvalitet prioriteres foran fart» har sjefprodusent Hissrich uttalt. Historiens grove linjer var ferdigskrevet i mai 2018 – mens manusarbeidet er planlagt ferdig tidlig høsten 2018.

Trailer til The Witcher

19. juli kom den første teaseren, som ble sluppet i forbindelse med San Diego Comic-Con:

Bildegalleri

I juli 2019 kom de første bildene fra serien.

SERIESIDE: Informasjon, trailer, premieredatoer og mer

The Witcher-hovedpersonen Geralt. Foto: Netflix

The Witcher

I serien følger vi en konflikfylt monsterjeger Geralt som forsøker å finne sin plass i verden hvor "mennesker er mer utspekulert enn beistene han jakter på". 

ABONNENT

Lord Of The Rings

Stor oversikt: Kommende serier

Hvilke TV-serier kommer på TV og strømming? Serienytt gir deg den komplette oversikt over alle serier som er på vei.

 

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer