Annonse

En rekke nye serier kommer denne høsten. Her er de vi gleder oss mest til! 

Vi er i september og høstbladene har startet ferden mot bakken. Vi har en del favorittserier som rir inn på nordavinden, som eksempelvis American Vandal, BoJack Horseman, The Deuce og Deutschland 86. Men i denne listen vil vi heller kikke på nye TV-serier som er på vei og som vi mener kan være verdt å være litt ekstra spente på (premièredatoene og øvrig info kan selvfølgelig endre seg, men alle antydninger tilsier at de kommer til høsten).

Oversikten er 18 utvalgte serier som har premiere fra september til desember i år – fra etablerte serieskapere som Matthew Weiner (Mad Men), Sam Esmail (Mr. Robot), Alan Yang (Master of None) til mindre etablerte produsenter som Kit Steinkellner og Patrick Somervile (The Leftovers).

I noen av seriene får vi se Oscar-vinnere, som Emma Stone, Julia Roberts og Benicio del Toro. Det er også andre kjente skuespillere å følge denne høsten, som Emmy-vinner Alexander Skarsgård, Jim Carrey, Michael Peña, Isabelle Huppert, Diane Lane og Michael Shannon. Nye lovende skuespillere dukker også opp, som Elisa Del Genio og Ludovica Nasti fra My Brilliant Friend.

Legg også merke til at et par serier som nok hadde hatt en plass på listen ikke er nevnt, da det er uklart om de kommer iløpet av høsten, som eksempelvis The Umbrella Academy, Ratched og den animerte TV-serien basert på spillet Costume Quest.

Annonse

Vi vil komme med ytterligere kommentarer, anmeldelser og mer, på flere av seriene når premiéredato nærmer seg.

Følg med i premierekalenderen for nyeste status.


Maniac

Maniac. Foto: Netflix
Foto: Netflix

Annie Landsberg (Oscar-vinner Emma Stone) og Owen Milgrim (Oscar-nominerte Jonah Hill) er to fremmede som møtes under en mystisk klinisk studie. Annie er misfornøyd og målløs, fiksert på sitt ødelagte forhold med moren, mens Owen strever med schizofreni. Den eksentriske legen James K. Mantleray (Justin Theroux, The Leftovers) hevder imidlertid at han kan fikse absolutt alt som kan være galt i hjernen, men studiet går ikke helt som planlagt…

Miniserien er basert på den norsk-skapte serien fra Hakon Bast Mossige and Espen PA Lervaag med samme navn. Med Patrick Somerville (The Leftovers) som sjefsprodusent og Cary Fukunaga (sesong 1 av True Detective) på regi er det nok talent involvert til å gjøre dette til noe av det vi ser mest fram til denne høsten.

Derfor skader det naturligvis ikke at serien også har et så solid stjernelag foran kamera som Stone, Hill, Theroux, Oscar-vinner Sally Fields, Jemima Kirke (Girls), Oscar-nominerte Gabriel Bryne og Ozark-favoritten Julia Garner. Dette har potensial til å bli en av de beste dramaproduksjonene til Netflix. Og at den i tillegg er basert på et norsk konsept smaker bare ekstra godt.

2015tir01des12:00PremiereManiac sesong 1TV2 Sumo. Egenprodusert serieSjanger:Komedie


My Brilliant Friend

Foto:

Når hennes beste venninne tilsynelatende forsvinner sporløst, setter Elena Greco seg ned for å skrive fortellingen om deres vennskap som startet da hun som ung møtte Lila (Ludovica Nasti) i deres første år på barneskolen i 1950. I et fattig men pulserende Napoli dekker historien mer enn 60 år av deres liv, mens Elena underveis forsøker gjennom ord å beskrive mysteriet Lila, Elenas brilliante venninne, og tidvis hennes verste fiende.

HBO sin første italienske produksjon har allerede mottatt lovende omtale etter premieren under den internasjonale filmfestivalen i Venice. Visuelt ser trailerne og bildene til serien meget lovende ut. Originalhistorien er en solid flott og trist historie, og vi håper at TV-serien er en solid adapsjon av boka den er basert på.

Første episode av My Brilliant Friend slippes i november på HBO Nordic.


The Romanoff’s

Foto: Amazon

Antologi-serien er satt til moderne tid, hvor hver episode er en separat historie, om personer som tror de er etterfølgere av den russiske kongefamilien.

Dette blir Matthew Weiners første TV-serie siden Mad Men tok slutt. Han sparer ikke på comeback-kruttet med stjernelaget sitt, bestående av navn som Aaron Eckhart, Isabelle Huppert, Jack Huston (Boardwalk Empire), Corey Stoll, Amanda Peet, Christina Hendricks (Mad Men), Kerry Bishé (Halt And Catch Fire), Kathryn Hahn (Transparent), Noah Wyle (Falling Skies) og John Slattery (Mad Men) i noen av episodene. Etter å stått for en serie med såpass serialisert historie som Mad Men blir det spennende å se hvordan Weiner håndterer å fortelle en ny historie ukentlig.

2018fre12okt09:00PremiereThe Romanoffs sesong 1Amazon Prime VideoSjanger:Drama


Escape At Dannemora

Foto:

Basert på den sanne historien om de to drapsdømte fangene Richard Matt (Oscar-vinnner Benicio del Toro) og David Sweat (Paul Dano), som fikk hjelp til å rømme fra fengsel av den kvinnelige fengselsbetjenten Tilly Mitchell (Oscar-vinner Patricia Arquette), som hadde en affære med dem begge.

Med Brett Johnson (Mad Men) og Michael Tolkin (The Player) bak miniserien, står Ben Stiller for regi av alle 8 episodene. Det blir Stillers tredje prosjekt med sterke drama-elementer, etter filmene Reality Bites og The Secret Life of Walter Mitty, men denne gang holder han seg bak kamera. Med en rollebesetning ledet av Toro, Dano og Arquette, og med navn som David Morse (House, Treme), Bonnie Hunt (Rain Man), Eric Lange (Narcos) og Michael Imperioli (The Sopranos) på rollelisten, er vi svært spent på å se om miniserien tilfører noe nytt til det kjente rømningsforsøket, som skapte både store overskrifter og panikk i delstaten New York tilbake i 2015.

Første episode av Escape At Dannemore slippes 19. november på HBO Nordic.


Kidding

Foto: HBO Nordic

Jeff (Jim Carrey), kjent som Mr. Pickles, er et ikon på barne-TV som utstråler godhet og visdom for det amerikanske publikum. Når livet hans begynner å implodere oppdager Jeff at ikke alt er et fantastisk eventyr. Han er en snill mann i en slem verden, resultatet blir både hysterisk morsomt og hjerteskjærende.

Serien fra Dave Holstein (Weeds) vil være det første samarbeidet mellom Michael Gondry og Carrey siden den kritikerroste kult-favoritten Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Med Gondry med som produsent og regissør er vi svært spente på det nye samarbeidet mellom dem to. Forhåpentligvis klarer serien å kombinere både dramaet og komedien den ser ut til å gå for med suksess, noe Showtime som står bak har klart før, med sesonger av eksempelvis Shameless og United States of Tara.

2018man10sep09:00PremiereKidding sesong 1HBO NordicSjanger:Drama,Komedie


Forever

Foto:

Til tross for deres gledelige og noe forutsigbare eksistens i en søvnig forstad i Sør-California klarer June (Maya Rudolph) og Oscar (Fred Armisen) en dag å få livene deres snudd på hodet, når de må håndtere både usannsynlige tragedier og en mystisk raring med en koffert.

Serien er skapt av Matt Hubbard (30 Rock) og Alan Yang (Master of None, Parks And Recreation, The Good Place) og gjenforener Saturday Night Live-favorittene Armisen og Rudolph på skjermen for første gang på lenge. Plottet virker både hemmelighetsfullt og passende for spesielt Fred Armisen, etter flere sesonger med hans noe oversette komiserie Portlandia.

Sesong 1 av Forever gjøres tilgjengelig i september på Amazon Prime Video.


Narcos: Mexico

Narcos: Mexico
Michael Anthony Peña i Narcos: Mexico. Foto: Netflix

Serien tar deg til oppstarten av Guadalajara-kartellet, hvor Félix Gallardo (Diego Luna) tar kontroll over kaoset og samler smuglerne, for å skape et imperium. Når DEA-agent Kiki Camarena (Michael Peña) flytter med kone og sønn fra California til Guadalajara for å innta sin nye stilling, blir han dermed fort klar over at ting vil bli langt mer utfordrende enn det han noen gang kunne ha forutsett.

Etter hvert som Kiki sirkler seg inn på Félix, blir han mer og mer oppslukt av oppdraget sitt, og en rekke tragiske hendelser følger som vil innvirke på dophandelen og kampen mot den i mange år etterpå.

Når Narcos er tilbake denne høsten/vinteren blir det i form av en ny serie fremfor en ny sesong (Netflix sier selv at Narcos: Mexico hverken er en ny sesong eller en spin-off av Narcos). Med Luna og Peña i hovedrollene virker dette om en solid rollebesetning av hovedsakelig amerikanske og meksikanske skuespillere, som Aaron Staton (Mad Men), Teresa Ruiz (Gang Related), Tenoch Huerta Mejía (Sin Nombre), den prisvinnende meksikanske skuespilleren Joaquín Cosío, Jackie Earle Haley (Watchmen) og Matt Letscher (The Flash).

2018fre16nov09:00PremiereNarcos: Mexico sesong 1NetflixSjanger:Drama,Krim,Spenning


Homecoming

Foto: Amazon

Heidi Bergman (Oscar-vinner Julia Roberts) er ansatt på et hemmelig statlig anlegg, hvor hun er saksarbeider til Walter (Stephan James, Shots Fired), en soldat som er klar for å vende tilbake til det sivile.

Etter en solid første sesong av Mr. Robot, en litt skuffende og litt for eksperimentell andre sesong, og en tredje sesong som gikk tilbake til kvaliteten av seriens første sesong, blir det spennende å se hva Sam Esmail kan få til med en helt ny psykologisk dramathrillerserie for amerikanske Amazon.

Det er også forfriskende å se at denne og flere andre dramaserier har begynt å holde seg til episoder på 30 min, som eksempelvis The Girlfriend Experience. Med et rollebesetning som også består av navn som Emmy-vinner Bobby Cannavale (Boardwalk Empire), Alex Karpovsky (Girls), Hong Chau (Downsizing), Sissy Spacek (Castle Rock) og Dermot Mulroney, er det nok av grunner til å være spent på denne serien, basert på podcasten med samme navn.

2018fre02nov09:00PremiereHomecoming sesong 1Amazon Prime VideoSjanger:Drama,Thriller


Mr. Inbetween

Mr. Inbetween sesong 1. Foto: FX
Mr. Inbetween sesong 1. Foto: FX

Den voldelige og kriminelle Ray Shoesmith (Scott Ryan) prøver å balansere rollene som skilt, far, kjæreste og bestevenn.

Etter at australierne de seneste årene har vært solide på komediedrama-fronten på TV, med både Please Like Me, Wilfred og spesielt Rake, er vi spente på denne australske serien, basert på hovedrolleinnehaver Scott Ryan sin egen smalbudsjettfilm. Serien hadde verdenspremiere på filmfestivalen Sundance tidligere i år, som eneste ikke-amerikanske TV-serie, og høstet veldig god omtale.

2018ons26sep09:00PremiereMr. Inbetween sesong 1HBO NordicSjanger:Drama,Komedie


Little Drummer Girl

Foto:

Satt til slutten av 70-tallet følger thrilleren den idealistiske skuespillerinnen Charlie (Florence Pugh, Lady Macbeth), som møter mystiske Becker (Emmy-vinner Alexander Skarsgård) på ferie i Hellas. Fort blir hun klar over at hans intensjoner ikke er hva hun trodde, mens han leder henne inn i et komplekst spill med mesterhjernen Kurtz (Oscar-nominerte Michael Shannon). Charlie må ta i bruk alle sine skuespiller-ferdigheter for å overbevise i rollen som dobbeltagent, mens hun finner ut av hvem hun egentlig kan stole på.

Etter suksessen med den forrige TV-adapsjonen av en John le Carré-bok; The Night Manager fra BBC og amerikanske AMC, er det ikke rart at produsentene og TV-kanalene siktet seg inn på et nytt spiondrama. Med skuespillere som Skarsgård og Shannon mot hverandre, er vi super spente på å se resultatet, som blir den første tv-serien regissert av den Koreanske filmskaperen Chan-wook (Oldboy, The Handmaiden).

Little Drummer Girl har britisk og amerikansk premiere i høst. Serien er i skrivende stund ikke klar for en kanal eller strømmetjeneste i Norge.


The First

Foto:

Dramaserien handler om astronauten Tom Hagerty (Oscar-vinner Sean Penn) og det første menneskelige oppdraget til Mars. Serien utforsker ikke bare livene til astronautene, men de første skrittene mot interplanetarisk kolonisering på planeten, astronautenes familier og menneskene på jorda som jobber med å få astronautene til Mars, under visjonen til Laz Ingram (Natascha McElhone, Designated Survivor).

Etter å ha stått bak utviklingen av den amerikanske utgaven av House of Cards og seriens første 4 sesonger, er det knyttet mye forventninger til denne første originale TV-produksjonen til Beau Willimon for TV. Serien har Bill Camp (The Night Of), Oded Fehr (The Mummy-filmene), James Ransone (The Wire) og LisaGay Hamilton (The Practice) i rollene og slipper hele sin første sesong samtidig, ulikt flere Hulu-serier den siste tiden, slik som Castle Rock og The Handmaid’s Tale.

Sesong 1 av The First slippes på den amerikanske streamingtjenesten Hulu 14. september. Serien er i skrivende stund ikke klar for en kanal eller strømmetjeneste i Norge.


Camping

Camping. Foto: HBO Nordic
Foto: HBO Nordic

Ekteskap settes på prøve og rivalisering oppstår i en helg som var ment å være en idyllisk bursdagsfeiring. Trygt å si campingturen ikke går helt etter planen for Kathryn (Jennifer Garner) og Walt (David Tennant, Marvel’s Jessica Jones).

Komiserien, utviklet av Girls-skaper Lena Dunham og produsent Jenni Konner, byr på TV-comebacket til Garner som flere av oss har ventet på etter Alias. Med en cast også bestående av Tennant, Brett Gelman (Fleabag, Love), Juliette Lewis og Busy Philipps (Cougar Town) er vi spente på hva Dunham, Konner og co får til med serien basert på den britiske serien med samme navn.

2018man15okt09:00PremiereCamping sesong 1HBO NordicSjanger:Komedie


The War of The Worlds

Foto: BBC

Satt til England under Edvardiansk tid, trosser Amy (Eleanor Tomlinson, Poldark) og hennes partner George (Rafe Spall, Roadies) samfunnet og forsøker å starte et liv sammen. Ikke lett når man samtidig må kjempe for livet på grunn av en eskalerende invasjon av romvesner, en fiende langt utenfor deres forståelse.

Peter Harness (Wallander, Jonathan Strange and Mr Norrell) står bak denne utgaven av H.G. Wells sin klassiske sci-fi historie for BBC, som også har Robert Carlyle (Trainspotting) og Rupert Graves (Sherlock) i rollene. Heldigvis er denne utgaven av The War of The Worlds ikke satt til moderne tid, og følger heller handlingen mer slavisk til den originale historien. med en handling satt helt til starten av 1900-tallet, ulikt Tom Cruise-filmen eller den kommende miniserien i 2019 satt til moderne tid.

The War of the Worlds har premiere på britiske BBC denne julen. Serien er i skrivende stund ikke klar for en kanal eller strømmetjeneste i Norge.


Sorry For Your Loss

Foto: Facebook

Med det plutselige dødsfallet av ektemannen endres alle forholdene i livet til Leigh Shaw (Elizabeth Olsen, Avengers: Infinity War). Hun tvinges til å innse det var mye hun ikke visste om ektemannen sin, og med hjelp fra søsteren Jules (Kelly Marie Tran, Star Wars: The Last Jedi) og deres mor Amy (Janet McTeer, Marvel’s Jessica Jones) begynner hun å nøste opp det hun tidligere ikke hadde sett.

Den mørke komiserien er en av de første seriene til Facebook Watch ikke rettet mot et tenåringspublikum. Olsen har gjort noen solide roller utenfor superhelt-filmene den siste tiden, med Wind River, Kodachrome og Ingrid Goes West, som mer enn nok viser et potensial for å lede en serie som Sorry For Your Loss. Med et rollebesetning som dette er vi spente på å se resultatet av serien, som originalt var utviklet for amerikanske kabel-tv kanalen Showtime.

Første episodes av Sorry For Your Loss slippes på Facebook Watch den 18. september.


Chilling Adventures of Sabrina

Foto: Netflix

Sabrina Spellman (Kiernan Shipka, Mad Men) må vende seg til å være halvt heks og halvt dødelig, mens hun bekjemper de onde kreftene som truer henne, hennes familie og selve dagslyset vanlige mennesker lever i.

Etter at en nyfortelling om heksen Sabrina Spellman kom i 2014, som tok et skritt vekk ifra den humoristiske utgaven folk flest kjenner til og gikk over på en mørkere versjon av livet til tenåringsheksen, har dette blitt en serie som potensielt mange kan finne interesse for. Serien ble originalt utviklet som en spin-off av Riverdale, men vil foreløpig ikke dele univers med TV-serien likevel.

Begge seriene er dog skapt av serieskaper Roberto Aguirre-Sacasa, så en liten sjanse for dette henger likevel i luften for fremtiden. Med Shipka i hovedrollen, etter en solid og moden rolle i ung alder på Mad Men, er vi spente på hvordan den unge skuespilleren takler en hovedrolle og om Chilling Adventures of Sabrina kan passe for dem som ikke nødvendigvis likte Riverdale så godt.

2018fre26okt09:00PremiereChilling Adventures of Sabrina sesong 1NetflixSjanger:Drama,Overnaturlig.,Skrekk,Spenning


Dogs of Berlin

Foto: Netflix

Et politisk sensitivt mord tvinger de to vidt forskjellige politietterforskere Erol Birkan (Fahri Yardım) og Kurt Grimmer (Felix Kramer) inn i en territorial krig mot Berlins underverden, og stiller dem ansikt til ansikt med deres egen korrupsjon.

Dette er Netflix sin andre tyske serie etter Dark, og har et lovende plott med et stort mysterium i sentrum av handlingen, og skildring av forskjellige typer kriminelle miljøer i Berlin. Etter DarkDeutschland 83 og Babylon Berlin (som endelig får norske premiere i høst), er vi spente på å se om Dogs of Berlin kan forsette trenden av gode tyske serier.

Sesong 1 av Dogs of Berlin slippes 7. desember på Netflix.


The Rookie

Foto: ABC

John Nolan (Nathan Fillion, Castle), en rookie i Los Angeles Politiet, drømmer om å skape karrière som politimann, selv om han er i 40-årene. Utfordringene blir mange, og spesielt å overbevise de yngre kollegene, som avskriver det hele som en midtlivskrise.

Castle-sjefprodusent Alexi Hawley returnerer sammen med Fillion, passende da detter er Fillion sin første faste rolle etter nettopp Castle tok slutt. Etter en rekke solide gjesteroller i blant annet Santa Clarita Diet og A Series of Unfortunate Events det siste året, er vi spente på Fillion tilbake i en hovedrolle på TV-skjermen, i denne lettbente politiserien.

The Rookie har premiere 23. Oktober på amerikanske ABC. Serien er i skrivende stund ikke klar for en kanal eller strømmetjeneste i Norge.


Lykkeland

Lykkeland. Foto: NRK
Lykkeland. Foto: NRK

Lykkeland følger fire unge mennesker på veien inn i det norske oljeeventyret, som startet i Stavanger i 1969.

Med spesielt Heimebane og En Natt har 2018 vært et godt drama-år for norsk TV. Vil denne trenden forsette med dramasatsingen om det store norske oljeeventyret? Så langt har ikke serien, med en prislapp på nærmere 100 millioner, helt fanget interessen, selv om serien ser visuelt bra ut og forteller en viktig del av norsk historie etter andre verdenskrig. Vi er likevel interesserte nok til at Lykkeland får en plass på listen, og ser frem til å forhåpentligvis bli positivt overrasket.

2018søn28okt21:2523:50PremiereLykkeland sesong 1NRK1 og NRK TVSjanger:Drama,Periodedrama

 

ABONNENT

Lord Of The Rings

Stor oversikt: Kommende serier

Hvilke TV-serier kommer på TV og strømming? Serienytt gir deg den komplette oversikt over alle serier som er på vei.
Maniac. Foto: Netflix

Premierekalender: Nye og returnerende serier høsten 2018

Få oversikt over når dine favorittserier vender tilbake og sjekk ut når og hvor de nye seriene kommer på TV og strømming.
Annonse