De nye seriene vi ser fram til sommeren 2018

Annonse

En rekke nye serier kommer sommeren 2018. Her er de vi gleder oss mest til! 

Sommeren er godt i gang og de lange sommerkveldene gir oss mer tid til å slappe av, lade batterier og se på serier. Da passer det bra å se på hva vi kan glede oss til fra juli og ut august. Premièredatoene og øvrig info kan selvfølgelig endre seg, men alle antydninger tilsier at de kommer til rett tid.

Les også

The Innocents

De nye seriene som kommer sommeren 2018

Sommeren byr ikke bare på sommer, sol og spennende reiser. Det er også fritid til å få med seg hva som er nytt på TV og strømming. Serienytt gir deg oversikten.

 

Juli/august byr på flere nye serier – vi har valgt ut 8 av de – fra etablerte serieskapere som Matt Groening (The Simpsons, Futurama) og Carlton Cuse (Bates Motel, Lost). Med er også serier fra filmskaperen Taylor Sheridan (Sicario) og hele to nye serier med TV-veteran Marti Noxon (UnREAL) i spissen.

Kjente skuespillere som John Krasinski (The Office), Julianna Margulies (The Good Wife, Akutten) og Kevin Costner er også å se i nye TV-serier denne sommeren.

Legg også merke til at et par serier som nok hadde hatt en plass på listen ikke er nevnt da det er uklart om de kommer iløpet av juli-august, eksempelvis flere Netflix-serier vi vet er på vei.

Vi vil komme med ytterligere kommentarer, anmeldelser og mer, på flere av seriene når premiéredato nærmer seg.

Følg med i premierekalenderen for nyeste status.

 


Lodge 49

lodge 49
Lodge 49. Foto: AMC

Dramaserien følger Sean “Dud” Dudley (Wyatt Russell, Black Mirror), en ung mann fra Long Beach som flytter inn i et lokalt guttekollektiv, i håp om å finne tilbake til den enkle og lykkelige livsstilen han mistet når faren døde. Mennene i kollektivet kaller seg Lodge 49. Sammen med de oppdager han en ny mening med livet og konfronterer både sin dypeste frykt og sine største håp.

Med serier som Halt And Catch Fire, Breaking Bad, Mad Men – og kanskje kanalens mest oversette serie Rubicon – er det allerede en god del hype rundt AMCs nye serie.

Serien fra forfatter Jim Gavin og sjefprodusent Peter Ocko (Pushing Daisies, Black Sails) er allerede beskrevet som å være i ånden til Terriers – som var en kort-levd serie som raskt opparbeidet seg kultstatus.

Den virker å være rett ut en morsom, rar, avslappet og optimistisk TV-serie, som samtidig kan takle seriøse problemer. En serie som mestrer dette er definitivt noe vi ønsker å se, så denne gleder vi oss til.

Lodge 49 har premiere 6. august på AMC i USA. Serien er i skrivende stund ikke klar for en kanal eller strømmetjeneste i Norge. 

 


Castle Rock

Castle Rock. Foto: Hulu

Grøsserthriller-serien er satt til den amerikanske småbyen Castle Rock i Maine. Den kombinerer mytologien og karakterhistoriene til Stephen King, og sentrerer rundt Henry Deaver (André Holland, The Knick). Han er en advokat som vender tilbake til hjembyen med en dyster fortid han ikke husker noe av.

I byen møter han flere interessante personer. «The Kid» (Bill Skarsgård, IT) er en mystisk fange som sitter dypt låst inne i det anerkjente fengselet Shawshank State Penitentiary.  Den pensjonerte sheriffen Alan Pangborn (Scott Glenn, The Leftovers), Henrys  adoptivmor Ruth (Sissy Spacek, Bloodline) og fengselsdirektøren Dale Lacy (Terry O`Quinn, Lost) utgjør øvrig rollegalleri.

Med et så rikt kildemateriale kombinert med nye rollefigurer er det et stort potensial for Castle Rock. Håpet er at serien bruker det beste fra Stephen King-historiene til å skape et spennende og engasjerende plot.

Lite er avslørt rundt serien, dermed har produsentene J.J. Abrams, Sam Shaw og Dustin Thomason (Lie To Me) klart å pirre nysgjerrigheten litt ekstra.

Det blir spennende å se hva amerikanske Hulu har fått til med denne antologi-serien, i kjølevannet av strømmetjenestens to glimrende serier The Handmaid’s Tale og The Looming Tower.

Castle Rock har premiere 25. juli på Hulu. Serien er i skrivende stund ikke klar for en kanal eller strømmetjeneste i Norge.

 


Sharp Objects

sommeren 2018 sharp objects
Sharp Objects. Foto: HBO Nordic

Dramathrillerserien handler om journalisten Camille Preaker (Amy Adams) som motvillig blir sendt tilbake til sin hjemby i Wind Gap, Missouri for å dekke drapet på to tenåringsjenter. Nye spor Camille avdekker i jakten på morderen begynner i skremmende stor grad å få henne til å identifisere seg med ofrene.

Miniserien er basert på boka med samme navn, fra Gone Girl-forfatter Gillian Flynn, og vi har lenge sett frem til den, etter at prosjektet ble annonsert tilbake i 2016. Det er mange dyktige skuespillere på dekk både foran og bak kamera. Fra hovedrolleinnehaver Adams, til sjefprodusent Marti Noxon (UnREAL, Mad Men), til Flynn sitt bidrag på manuset på flere av episodene, for ikke å nevne at den Oscar-nominerte regissøren Jean-Marc Vallée (Big Little Lies, Dallas Buyers Club) står for regi av alle episodene.

Etter å ha sett flere episoder av serien, som fungerer nærmest som en miks av Big Little Lies og True Detective, med både komplisert familiehistorie og en mørk drapsgåte sentral i handlingen, er vi spente på se hvordan miniserien avsluttes. Dette er et godt alternativ til de som savner nevnte serier.

2018man09jul09:00PremiereSharp Objects sesong 1HBO NordicSjanger:Drama,Krim,Spenning,Thriller

 


Disenchantment

sommeren 2018 disenchantment
Disenchanted. Foto: Netflix

Denne animerte komiserien er satt til det middelalderske riket Dreamland. Serien handler om den uheldige og alkoholiserte prinsessen Bean (Abbi Jacobson, Broad City), alven Elfo (Nat Faxon, Friends From College) og Beans personlige demon, Luci (Eric Andre, Man Seeking Woman). Sammen med den underlige trioen møter vi på alt fra monstre, troll, fantomer, dverger, hvalrosser, andre rare skapninger og en gjeng med menneskelige tullinger.

Dette blir The Simpsons-skaper Matt Groenings første nye serie på nærmere 19 år. Med allerede flere solide animerte serier fra Netflix, i form av BoJack Horseman og F Is For Family, er vi spent på å se hva Groening kan få til når Netflix gir ham frie tøyler.

Det skader heller ikke med et solid lag av stemmeskuespillere, som blant annet Noel Fielding, Matt Berry, og flere Futurama-veteraner som John DiMaggio, Maurice LaMarche, og Billy West.

2018fre17aug09:00PremiereDisenchantment sesong 1NetflixSjanger:Animasjon,Komedie

 


Jack Ryan

Jack Ryan. Foto: Amazon

Actionthriller-serien handler om CIA-analytikeren Jack Ryan (John Krasinski) som trygt plantet bak en skrivepult oppdager en serie mistenkelige bankoverføringer. Når han begynner å lete etter svar blir han kastet ut i en dødelig katt og mus-lek igjennom Europa og Midtøsten for å forhindre et massivt angrep mot USA og deres allierte.

Etter å ha vært en solid dramaskuespiller i årets The Quiet Place, komedieskuespiller i den amerikanske utgaven The Office og actionskuespiller i 13 Hours, er Krasinski den perfekte skuespiller til rollen som den kjente Tom Clancy-karakteren. Han følger i fotsporene til blant annet Harrison Ford, Ben Affleck og Chris Pine, som har spilt rollen på film tidligere.

Graham Roland (Lost, Fringe) og Carlton Cuse (Bates Motel, Lost) står bak denne nye utgaven, som Amazon har såpass stor tillit til allerede at streamingtjenesten fornyet serien til sesong 2 hele fire måneder før serien har premiere.

Forhåpentligvis er dette en filmatisering av karakteren som virkelig klarer å engasjere, være spennende og samtidig være aktuell.

2018fre31aug09:00PremiereJack Ryan sesong 1Amazon prime VideoSjanger:Action,Drama,Spenning,Spionthriller,Thriller

 


Sacred Games

sommeren 2018 sacred games
Sacred Games. Foto: Netflix

Netflix sin første indiske produksjon er basert på Vikram Chandra sin bok med samme navn, satt til Mumbai.

Krimthriller-serien forteller historien om Sartaj Singh (Saif Ali Khan), en politimann som lever i skyggen av sin avdøde far og søker anerkjennelse i en politistyrke han egentlig hater for dens korrupsjon. Når Singh får et tips om den ettersøkte gjenglederen Ganesh Gaitonde (Nawazuddin Siddiqui), som ikke har vært aktiv på 16 år, begynner en rekke hendelser fra dypt nede i India sin mørke underverden å røre på seg.

Alle trailerne vi har sett har gjort oss spente, og det ser ut til å være nok av politikorrupsjon, krim og mysterier til å gjøre serien både engasjerende og spennende. I det minste en god serie for dem som savner Fauda eller Narcos (som er tilbake i høst med helt nye karakterer og setting).

2018fre06jul09:00PremiereSacred Games sesong 1NetflixSjanger:Drama,Krim,Spenning,Thriller

 


Dietland

sommeren 2018 dietland
Dietland. Foto: Amazon

I denne mørke komidrama-serien følger vi Plum Kettles (Joy Nash) mens hun gjennom jobben utforsker en rekke utfordringer kvinner står ovenfor i dagens samfunn. Samtidig kommer det rapporter om at menn som er anklaget for seksuelt misbruk og overfall sporløst forsvinner før likene deres dukker opp.

Dietland byr ikke på bare TV-comebacket til Julianna Margulies (The Good Wife, Akutten), men er også nok en serie fra Marti Noxon. Med Buffy, Mad Men og UnREAL på CVen passer Noxon perfekt til å stå bak en serie som dette. Vi er veldig spente på hvordan denne serien ender opp, og hvordan den utvikler seg utover sin første sesong.

2018tir31jul09:00PremiereDietland sesong 1Amazon Prime VideoSjanger:Komedie

 


Yellowstone

sommeren 2018 yellowstoneI dramaserien følger vi ranch-eieren John Dutton (Kevin Costner), som kontrollerer USAs største ranch. Den angripes til stadighet av «vanskelige» naboer som består av landutviklere, et indianerreservat og landets første nasjonalpark.

Den nye serien fra Taylor Sheridan (Sicario, Hell or High Water og Wind River) har et stort potensial, selv om serien ikke fikk en direkte varm mottagelse av amerikanske kritikere tidligere i år. Vi er i det minste interessert i å se hvordan serien forsetter og om den muligens kan utvikle seg til noe enda bedre.

Yellowstone hadde premiere 20. juni på Paramount Network i USA. Serien er i skrivende stund ikke klar for en kanal eller strømmetjeneste i Norge.


Fra seriedatabasen

Dietland

Serien følger Plum Kettles reise til selvoppvåkning, mens hun utforsker en rekke utfordringer kvinner i dagens samfunn møter – patriarki, kvinnehat, voldtektskultur og urealistiske skjønnhetsidealer.

Yellowstone

I serien følger vi ranch-eieren John Dutton (Kevin Costner), som kontrollerer USAs største ranch som til stadighet angripes av «vanskelige» naboer som består av landutviklere, et indianerreservat og landets første nasjonalpark.

Sacred Games

Organisert kriminalitet, korrupsjon, politikk og spionasje i Mumbai danner grunnlaget for et drama som vikler sammen livene til de privilegerte, kjendiser og de blodtørstige. 

Jack Ryan

Jack Ryan (John Krasinski) er en lovende CIA-analytiker som noe ufrivillig blir benyttet i feltet.
Disenchantment. Foto: Netflix

Disenchantment

I Dreamland i middelalderen drar den alkohol-glade prinsessen Bean på eventyr med Elfo og sin egen personlige demon Luci.

Sharp Objects

Krimjournalisten Camille Preaker har nylig blitt behandlet på psykiatrisk sykehus etter år med selvskading. Hun vender hjem til WInd Gap, Missouri, for å etterforske mordet på to unge jenter.

Castle Rock

Grøsserthriller-serien er satt til den amerikanske småbyen Castle Rock i Maine. Den kombinerer mytologien og karakterhistoriene til Stephen King.

 

Vil du vite mer om seriesommeren?

Stor oversikt: Seriesommeren 2018

Les nyheter, se trailere og få oversikt over hva som venter deg seriesommeren 2018. Hvilke nye serier kommer sommeren 2018? Hva anbefales? Hvor går seriene? Når kommer seriene? I vår guide samler vi alt på et sted. Oppdateres fortløpende!

2 KOMMENTARER

 1. Det ser ut til at en av tidens suverent beste serier GOLIAT 1 og 2 på Amazon Prime har gått under radaren for de fleste. Billy Bob Thornton er suverent castet som forfylla advokat i L.A.

  • Goliat er knall ja (i hvert fall sesong 1, har ikke sjekket ut sesong 2). Den er en av våre anbefalte serier. Vi skal ta og gi den litt kjærlighet og oppmerksomhet her på Serienytt snart 🙂

   Mvh,
   Vidar
   Serienytt.no

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X