13 REASONS WHY

Det blir mer av 13 Reasons Why. Sesong 3 er ventet å ankomme strømmetjenesten i 2019. 

Første sesong av dramaserien skapte mye kontrovers for sin portrettering av selvmordstematikken. Serien opplevde god mottagelse fra kritikere og seere, samtidig som ikke alle var like glad for alt som ble vist.

Serien handlet opprinnelig om clay (Dylan Minnette) som må gjennom en emosjonell natt når han får en skoeske fylt med kassetter fra Hannah (Katherine Langford), jenten han var forelsket i. Hun tok selvmord og på kassettene har Hannah gitt instrukser. De 12 kassettene skal fordeles mellom 12 andre studenter, hvor hun forklarer hvordan de spilte en rolle i hennes selvmord.

Andre sesong tok opp handlingen fem måneder etter sesong 1 og følger blant annet rettssaken rundt Hanna’s død. Sesongen fikk blandet mottagelse, kritikere mente sesongen var unødvendig.

Reed Hastings: – Ingen tvang

Kritikere har også langet ut mot Netflix-avgjørelsen om å vise nok en sesong og frykter konsekvensene serien kan ha på unge mennesker. Spesielt Parens Television Council (PTC) har gått hardt ut mot Netflix. PTC er en kristen-konservativ interessegruppe som ble grunnlagt i 1995.

Annonse

Netflix-grunnlegger og sjef Reed Hastings har svart kritikerne med at «Det er kontroversielt, men ingen tvinges til å se på serien».

Netflix kunngjorde fornyelsen via en video på sosiale medier. I følge analyser gjort av Nielsen-byrået ble sesong 2 sett av 2.6 millioner mennesker i løpet av de tre første dagene.


Serienytt har samlet en stor oversikt over alle serier som avsluttes i 2018. Den oppdateres fortløpende. Du kan lese den her.

Oversikt over amerikanske serier som kommer tilbake for 2018/2019-sesongen finner du her.

Abonnenter kan lese vår oversikt over alle nye amerikanske serier som kommer i 2018 her


 

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer