En av de siste års mest kritikerroste Sci-fi serier kan ta slutt i år, etter at kanalen Syfy har valgt å kansellere The Expanse. Nå letes det etter et nytt hjem for den Netflix-aktuelle serien. 

Listen over kansellerte serier vokser raskt nå i mai, da flere amerikanske kanaler avgjør hvilke nye serier de skal satse på og hvilke eksisterende serier de velger å pensjonere. For Syfy har de valgt å ikke gå videre med en av sine beste og mest likte serier.

Årsaken skal være en avtale med produksjonsselskapet Alcon Television Group som kun gir Syfy lineære rettigheter. Det begrenser inntektene i en tid hvor strømming regjerer og kanalen blir derfor avhengig av førstegangsvisning i USA.

Les også: The Expanse kan bli vårt tiårs store Sci-fi eventyr.

Serien gjør det der ikke like bra som Syfy-seriene Krypton og The Magicians. Sistnevnte er alt fornyet, mens kanselleringen av The Expanse er gode nyheter for Kryptons sjanser for nok en sesong.

– Alle i Syfy er fans av serien og det er en veldig vanskelig avgjørelse. Vi ønsker helhjertet å takke seriens fantastiske rollebesetning, produksjonsteam og alle de dedikerte kreative som bidro til å bringe James S.A. Coreys historie til liv. Og til seriens lojale fans, vi takker dere mest av alt, uttalte Chris McCumber som er president hos Syfy-eier NBCUniversal.

Alt håper er ikke ute, da Alcon aktivt leter etter et nytt hjem til serien. Det kan bli vanskelig. Netflix har de globale rettighetene til serien utenfor USA.

The Expanse er basert på en populær bokserie av Daniel Abraham og Ty Franck. Den har Thomas Jane og Steven Strait i fremtredende roller. Satt 200 år inn i fremtiden tar den for seg kolonisering, klasseskille og storpolitikk. Noe mystisk er på ferde, som leder etterforsker Joe ALoisus Miller (Thomas Jane) og romskipkaptein Jim Holden (Steven Strait) ut to separate og livsfarlige reiser for å komme til bunns i mysteriet bak en forsvunnet kvinne.

To sesonger av serien har blitt sendt, med den tredje på amerikansk fjernsyn nå i sommer. Sesong 3 vil senere ankomme Netflix her i Norge.

Vi har samlet en stor oversikt over alle serier som avsluttes i 2018. Den oppdateres fortløpende. Du kan lese den her