Intervju med Fear The Walking Dead-sjefene: – Er en gøy verden å leke i

Vi snakket med de nye sjefprodusentene til Fear The Walking Dead om deres nye sesong.

Annonse

Denne uken var Fear The Walking Dead tilbake med seriens fjerde sesong. Serien, som spilles inn i Texas, deler univers med The Walking Dead og får flere nye fjes foran og bak kamera denne sesongen.

Sesongstarten brukte i hovedsak tiden på å introdusere The Walking Dead-karakteren Morgan Jones (Lennie James) til spinoffen, sammen med de nye karakterene John Dorie (Garret Dillahunt) og Althea (Maggie Grace).

Nylig snakket vi med de nye sjefsprodusentene til serien; Andrew Chambliss og Ian Goldberg, som tar over etter serieskaper og tidligere sjefprodusent Dave Erickson. Tidligere her de to jobbet sammen på Once Upon A Time og har begge bakgrunn som manusforfattere på andre serier, for eksempel DollhouseTerminator: The Sarah Connor Chronicles og The Vampire Diaries.

Under praten fortalte de bl.a. om hva det betyr for serien å få inn disse nye karakterene, om hva de vil forsøke å overraske seerne med denne sesongen og hvordan det var å jobbe med den norske regissøren Magnus Martens.

Hvordan er det å ta over som sjefsprodusenter på en allerede etablert og pågående serie?

Andrew: Vi var store fans av både serien, universet og tegneseriene, så vi var veldig spent på å få dyppe tærne våre i dette. Det vi liker best med universet er hvordan det er velegnet for nyskapning. Vi har sett karakterene i Los Angeles, på forskjellige steder i Mexico og i et forsøk på å overleve på grensen mellom USA og Mexico, så med det i tankene bragte vi historier til settet som vi følte var naturlige, organiske valg med hensyn til hva som kom før. Vi har med mange nye fjes til serien, Morgan Jones, John, Althea og Naomi (Jenna Elfman), og er spente på å se i samspill med karakterene som seerne våre allerede er kjent med. Med dette har vi klart å lage en sesong som er åpen for både nye seere og de returnerende seerne.

Kan dere fortelle litt om hva Morgan og de andre nye vil bringe til serien?

Ian: Tematisk ønsker vi å utforske karakterer som har vært noe isolert og bygge dem opp til å bli en del av et samfunn, samt å vise karakterer uten håp som får noe å håpe på. Slike tema kan vi utforske med Clarke-familien, andre returnerende karakterer, samt via de nye perspektivene vi oppnår med Morgan Jones, John og de andre nye karakterene. De nye har alle unike omstendigheter og bakgrunner som vil passe med det vil vil bringe til serien, men de er alle også isolerte, av forskjellige grunner, og har problemer med å takle hendelser fra sin fortid. Hvordan de nye kolliderer med de gamle karakterene er en del av den emosjonelle historien vi ønsker å fortelle.

Maggie Grace og Garret Dillahunt i sesong 4 av Fear The Walking Dead. Foto: AMC

Er Morgan den nye mannlige hovedkarakteren, som skal fylle noe av tomrommet etter Travis, som ble skrevet ut i fjor?

Ian: Ikke helt. Vi ser på Fear The Walking Dead som et ensemble show nå. Vi ville ta Morgan til et nytt emosjonelt sted vi ikke har sett ham tidligere på The Walking Dead, og samtidig bruke ham til å pushe de andre karakterene til å forhåpentligvis også finne et dypere emosjonelt plan i seg selv.

Lyttet dere til kritikken rundt The Walking Dead, eller Fear The Walking Dead, i det dere tok på dere oppgaven som nye sjefsprodusenter?

Ian: Som sagt så vil vi utforske karakterene på et nytt sted emosjonelt, i denne ganske så triste verdenen, og vise hva det søket etter håp ser ut som, hvordan det påvirker karakterene våre og se hvordan seerne responderer på det.

Andrew: Når det er sagt, så har vi bragt inn noen nye elementer til serien som ikke har vært så til stedeværende tidligere. Denne sesongen skal blant annet handle mye om å finne en grunn til å overleve også, langt utover noe så basic som å finne husly, mat og trygghet. Det trengs en grunn for alt slitet. Vi har også lekt litt med humor og det å påføre serien en litt lettere stemning, for å pushe serien i en litt ny retning. Men i grunn handler det bare om å fokusere på menneskelige følelser.

Er det noe sjanse for at sesongen vil dypere utforske Proctor John (Ray McKinnon) og gjengen hans?

Ian: Vi vil ikke fortelle for mye om hva som skjer denne sesongen, men vi kan fortelle at karakterene våre vil støtte på en gruppe mennesker som er ulikt noe vist tidligere på serien. Vi skal også gjøre store ting med zombier, som dere ikke har sett tidligere.

Hvor mye tenker dere på balansen mellom bruk av mennesker og zombier som trusselmomenter? Og er dere redde for å overbruke zombier?

Andrew: Det er en gøy verden å leke i, fordi du ikke helt vet hva som er rundt hjørnet. Hva vi så frem til og som var en stor utfordring var hvordan vi kan bruke zombiene på en ny måte når så mye kreativt var gjort på de to seriene tidligere for å skape hindringer og utfordringer for karakterene. Det er en gøy utfordring å ha og vi gleder oss til å se hvordan seerne reagerer på hvordan vi har gjort det. Men samtidig så er det menneskene som er det skumleste i The Walking Dead-universet, fordi dette er mennesker som vil gjøre alt for å overleve. Det er lett å forstå at zombier er skumle fordi de vil spise deg, men menneskelige fiender er en helt annen arena, og da snakker vi ikke kun brutale angrep, men alle de psykiske momentene som man kan spille på.

Dave Erickson, som tidligere hadde deres nåværende posisjon bak kamera, fortalte at de første tre sesongene var del av en sammenhengende historie. Vil sesong 4 være en enestående historie, eller fortelle en historie som forsetter i senere sesonger? 

Ian: Den vil være en enestående historie denne sesongen, men den vil også lede oss inn på hva sesong 5 vil handle om og historier i flere -forhåpentligvis- kommende sesonger.

Var det et spesielt ønske å få Garret Dillahunt til serien? Spesielt siden Ian skrev for ham på The Sarah Connor Chronicles.

Ian: Jeg skrev for Dillahunt på Sarah Connor flere ganger. Både jeg, Andre og Scott Gimple er store fan av ham og hans arbeid med komedie og drama, i tillegg til at han er en veldig allsidig skuespiller. Når vi begynte å utvikle karakteren John Dorie hadde vi alltid Garret i tankene for rollen, så vi er veldig fornøyd med hvordan han bringer John til live. Han er med på å bringe inn den nye emosjonelle tonen til serien som vi ønsket, så vi tror folk blir gledelig overrasket over karakteren. Vi føler oss heldige som har ham.

Fear the Walking Dead sesong 4. Foto: HBO Nordic
Garret Dillahunt spiller John i sesong 4 av Fear the Walking Dead. Foto: AMC

Dere har en nordmann som regisserer to episoder denne sesongen. Hva er Magnus Martens som regissør på serien?

Ian: Først og fremst har Magnus vært en fantastisk samarbeidspartner. Han regisserte seriens fjerde og niende episode i år og vi har virkelig likt å jobbe med han. Han er veldig talentfull og har et øye for å dra svært gode prestasjoner frem fra skuespillerne mens han samtidig fanger noen visuelt spennende bilder. For øyeblikket jobber vi på utdraget av den andre episoden han regisserte for oss, og det er spennende å jobbe med råmaterialet han har gitt oss som regissør.

Nye episoder av Fear The Walking Dead blir tilgjengelig hver mandag på HBO Nordic.

Sjekk ut øvrige kategorier

Kommende episoder

Annonse

Relevante nyheter

The Walking Dead-serier:

X
X
X