Ukens beste: The Terror starter mystisk, fascinerende og spennende

Annonse

I denne semi-ukentlige spalten ser vi på våre favorittserier på TV og streaming akkurat nå.

 

Etter en noe forsinket premiere (planlagt premiere i fjor høst) er endelig The Terror her. Serien som har vært spilt inn i Budapest og Ungarn er den første nye serien til AMC i 2018.

The Terror er satt til 1847, hvor en ekspedisjonsbesetning fra den britiske marinen søker etter Nordvestpassasjen. Serien er en oppdiktet fremstilling av den tapte ekspedisjonen om bord HMS Erebus og HMS Terror.

Med de to første episodene viser sjefsprodusentene David Kajganich og Soo Hugh at de vet å ta seg tid med historiefortellingen, slik at serien får frem hvordan plottet drives av karakterene, heller enn at plottet dikterer karakterene, noe som er hyppig problem i serier med lignende thriller-elementer (feks The Walking Dead). Det skader heller ikke at seriens atmosfære virkelig kommer frem, med alt fra den fryste isen til lyden av vind og lyden av båter som setter seg fast.

Oppsummert minner serien kanskje mest om John Carpenter-filmen The Thing, men heldigvis for The Terror gis det mer fokus på hvordan makt og desperate tider endrer dynamikken mellom disse desperate mennene. Det gjør også at skremmende øyeblikk virkelig rister i deg og setter seg i minnet.

Med en enestående gruppe skuespillere, bestående av hovedsakelig mannlige skuespillere som som Ciarán Hinds (Game of Thrones), Tobias Menzies (Outlander), Ian Hart (Luck), og Jared Harris (Mad Men, The Crown), ved unntak av Nive Nielsen, er det nok her til å si at dette var en vellykket start på en lovende ny serie.

https://www.youtube.com/watch?v=f_A3HYWSDNc

Steffens Topp 5 denne uken:

1. The Terror (Amazon Prime)
2. Counterpart (Viaplay)
3. Barry (HBO Nordic)
4. The Looming Tower (Amazon Prime)
5. LA To Vegas (Viaplay)

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X