Første teaser for siste sesong av House of Cards

Del nyheten

House of Cards er tilbake høsten 2018. Det ble klart da Netflix ga omverden den første sniktitten på det som blir seriens siste sesong. 

Kevin Spacey er historie, nå blir det opp til Robin Wright å bære dramaet videre til det som blir seriens avsluttende sesong. Netflix valgte å bryte alt samarbeid med Kevin Spacey etter at flere kolleger fremmet anklager om seksuell trakassering. Anklagene kom i kjølevannet av beskyldninger fra skuespiller Anthony Rapp om at Spacey hadde uønskede seksuelle fremstøt mot han da Rapp kun var 14 år gammel.

Rapp valgte å stå frem i Buzzfeed etter å ha rådført seg med advokat, og at han ble støttet av CBS (som står bak hans nåværende serie Star Trek: Discovery) og produsent Aaron Harbets.

Flere anklager fulgte fra daværende kolleger av Spacey og personer som hadde jobbet med han. Antallet vokste raskt til nærmere 20 personer, noen av anklagene etterforskes av amerikanske myndigheter. Netflix valgte å bryte alt samarbeid etter de mange bekymringsmeldingene og stanset produksjonen av sesong 6. Etter noen ukers tenkepause valgte tjenesten å gå videre med sesong 6, nå uten Kevin Spacey og med Robin Wright nå i hovedrollen.

Samtidig ble det bekreftet at sjette sesong blir seriens siste. Dette skal ha vært planen også før skandalen rundt Kevin Spacey inntraff.

House Of Cards var den første egenproduserte serien til Netflix, som før det bare hadde et samarbeid med NRK om Lilyhammer å vise til. Serien ble raskt en kritikerfavoritt og bragte Netflix rekordraskt inn i klubben av aktører kjent for seriøs drama. Siden seriens premiere har Netflix raskt økt antall egenproduserte serier, fra en i kvartalet til en håndfull nye serier i måneden.

Kevin Spacey fikk hovedrollen i serien som den høyst ambisiøse politikeren Francis Underwood. Historien er basert på den kritikerroste britiske serien med samme navn fra 90-tallet.

Netflix har også brutt samarbeid med Louis C.K. og Danny Masterson i kjølevannet av metoo-kampanjen, som for alvor startet med flere anklager mot Harvey Weinstein, som frem til da var ansett som en av Hollywoods mektigste menn.

Du finner oversikt over alle premieredatoer for Netflix-innhold i vår Netflix-kalender.

Annonse
X
X