HBO har ingen planer om å fjerne James Franco fra The Deuce

Produksjonsstart for andre sesong av The Deuce nærmer seg. HBO har ingen planer om å kutte James Franco fra serien, i følge kilder til Deadline. Skuespilleren har fått en rekke anklager rettet mot seg i forbindelse med MeToo-kampanjen. 

James Franco er en av flere Hollywood-menn som har fått mildt sagt kritisk søkelys rettet mot seg i Metoo-kampanjen. Fem kvinner har rettet anklager mot skuespilleren, som selv nekter for at det er hold i påstandene. Han har uttrykt seg selvkritisk i et intervju med Stephen Colbert, men stilte seg uforstående til kritikken rettet mot han på twitter.

Annonse

The Deuce fikk en god mottagelse da serien premierte høsten 2017. Franco spiller hovedrollen i serien, hvor han spiller tvillinger.

Etter anklagene har et gjentakende spørsmål vært hvordan HBO stiller seg til saken. De har tidligere uttalt at de ikke har mottatt noen klager rettet mot skuespilleren, i tillegg har serieskaper David Simon uttalt seg støttende til hovedrolleinnehaveren sin som han sier har «opptrådt profesjonelt».

I amerikanske medier pågår det nå en opphetet diskusjon rundt metoo-kampanjen og hvordan innholdsleverandører skal håndtere slike anklager. Det stilles spørsmål ved rettssikkerheten til involverte og om alle skal settes i samme bås. En av de siste som har fått anklage rettet mot seg er komiker Aziz Ansari, men ikke alle mener den saken bør sidestilles med tilfeller som involverte Kevin Spacey og Harvey Weinstein. Noe som blant annet var tema i en nylig episode av Real Time With Bill Maher:

Hele episoden kan sees på HBO Nordic.

Flere skuespillere og produsenter har mistet jobben som følge av anklager og pågående saker, blant annet nevnte Kevin Spacey. Netflix har også kuttet samarbeidet sitt med Louis C.K. og sparket Danny Masterson fra The Ranch som følge av anklager.

The Deuce ble fornyet 19. september, kun 9 dager etter premieren. Serien handler om fremveksten av pornoindustrien i New York på 70-tallet.

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom