Hva anmelderne sier om den nye tyske Netflix-serien Dark

Del nyheten

Den første Netflix-originalen fra Tyskland er klar. Vi har sjekket ut Dark og også sett på hva anmelderne sier om serien.

Dark er beskrevet som en familiesaga med en overnaturlig vri. Den er satt til en tysk by hvor forsvinningen til to barn avslører dobbeltlivet og ødelagte forhold hos fire familier. Over ti episoder fortelles historien, med koblinger tilbake til samme by 33 år tidligere, i 1986Som traileren selv sier «The end is the beginning, and the beginning is the end.»

Serien har skuespillere som Louis Hofmann (Under Sanden), Oliver Masucci (Er ist wieder da) og Jördis Triebel (West) i noen av de sentrale rollene. Serien er skapt av Baran bo Odar (The Silence) og Jantje Friese.

Dark sesong 1

Generelt gode anmeldelser så langt

I det vi skrev denne artikkelen hadde ikke mange skrevet anmeldelser av serien. På Metacritic ligger den i skrivende stund inne med to anmeldelser; en positiv og en blandet anmeldelse fra Indiewire og Boston Herald.

Norske Sigurd Vik i Filmpolitiet har anmeldt serien her hjemme, og gir serien terningkast 4 basert på 3 episoder. Mot slutten av anmeldelsen legger han til, «De tre første episodene (som ble gitt til pressen for anmeldelse), bruker god tid på å sette opp seriens ulike handlingsplan og rollegalleri, men det er vanskelig å se hvor godt sammenskrudd dette mysteriet egentlig er. Dark er en serie hvor kvaliteten på den sentrale gåten og mytologien er avgjørende for om det øvrige dramaet vil fenge eller falle gjennom.»

Chris Evangelista fra Slashfilm legger til i sin anmeldelse at serien også blir bedre etter første episode, som kanskje hadde litt for mye eksponering i hvordan den hopper fram til scene etter scene, karakter til karakter, og etablerer mange av karakterene seerne skal følge. Anmelderen legger også til slutt til at serien kan være en ny Stranger Things for streamingtjenesten: «In the end, don’t be surprised if you find yourself growing obsessed with Dark, burning through its episodes as you hunger for more. If Netflix was hoping for another Stranger Things-like hit, they may have just found it.»

Steve Green i Indiewire gir serien en B i anmeldelsen sin. Han legger også til dette om salgsargumentet til serien: «Even if some of the “You may like this…” seams still show in the making of “Dark,” its biggest selling point is as a story about a community haunted by something it refuses to talk about. When those telling the story are intent on flooding the screen with as many hints as possible, it can be hard to miss at times. Two episodes in, it’s the biggest reason that this show might just be worth recommending

https://www.youtube.com/watch?v=zy0b9e40tK8

Sesong 1 av Dark er tilgjenglig nå på Netflix.

Annonse