The Looming Tower Jeff Daniels 1331

Den kommende dramaserien The Looming Tower handler om de tidligere ufortalte hendelsene som lå i forkant av terrorangrepene 11. september.

Endelig har vi fått den første smakebiten av dramaserien The Looming Tower med Jeff Daniels, Peter Sarsgaard og franske Tahar Rahim (The Last Panthers) i de sentrale rollene. Har vi allerede funnet 2018 sin beste nye dramaserie?

The Looming Tower følger den økende trusselen fra Osama Bin Laden og al-Qaida, og har et kontroversielt syn på hvordan rivaliseringen mellom CIA og FBI utilsiktet kan ha lagt til rette for tragedien 11. september og krigen i Irak.

Her blir vi kjent med blant annet John O’Neill (Daniels), den bestemte og tøffe sjefen for FBI New York sin anti-terror gruppe; CIA-analytikeren Martin Schmidt (Sarsgaard), som gjerne tror han er den smarteste personen i rommet; og Ali Soufan (Rahim), en ung FBI-agent som fort ender opp med å bli O’Neill sin protesjé.

Miniserien starter i 1998, kort tid før terrorister bombet de amerikanske ambassadene i Kenya og Tanzania, og ender opp med terrorangrepene 11. september i New York City, Washington D.C. og i Pennnsylvania. På veien ditt følger serien forskjellige historier og også angrepene i midt-østen, Afrika og Europa.

Annonse

Med i miniserien er også Alec Baldwin, Bill Camp (The Night Of), Wrenn Schmidt (Outcast), Michael Stuhlbarg (Boardwalk Empire), Virginia Kull (Big Little Lies) og Tony Curran (Crazyhead).

Oscar-nominerte Dan Futterman (Foxcatcher) skriver manus til miniserien og dokumentar filmskaperen Alex Gibney (Going Clear) er produsent.

The Looming Tower har premiere 28. februar på Hulu i USA. Her hjemme blir serien tilgjengelig gjennom Amazon Prime Video.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer