Den nye superheltserien Black Lightning er klar for Netflix. Serien kommer fra The CW, kanalen bak Arrow og The Flash. 

Det vil ingen ende ta med superheltserier, for apetitten til publikum ser ut til å være umettelig. I januar vil Black Lightning dukke opp på Netflix. Strømmetjenesten har fra før innkjøpte serier som Legends Of Tomorrow, Arrow og The Flash i biblioteket sitt – i tillegg til Netflix-originaler som Marvel’s Daredevil, Marvel’s Iron Fist og Marvel’s Jessica Jones. 

 

En pensjonert superhelt

Serien er skapt avMara Brock Akil og Salim Akil, basert på tegneseriene til DC Comics. Den handler om den pensjonerte superhelten Black Lightning, alter-egoet til Jefferson Pierce. Etter flere år vender han tilbake for å bekjempe kriminelle, spesielt den lokale gjengen The One Hundred.

https://www.youtube.com/watch?v=RZpJeuXo2CY

Cress Williams har hovedrollen, med China Anne McClain, Nafessa Williams, Christine Adams, James Remar og Damon Gupton i øvrige roller.

Black Lightning vil vises som ferskvare, som betyr at episodene sendes ukentlig kun dager etter USA-premieren. Det er samme avtale som Netflix har for Legends Of Tomorrow, også det en The CW-serie.

 

Tilknytting til «Arrowverse»?

Selv om serien er på samme kanal som de ulike superheltseriene som utgjør «Arrowverse», et felles univers for superheltene i seriene Arrow, The Flash, Supergirl og Legends Of Tomorrow, er det foreløpig ikke tenkt at Black Lightning blir del av universet. Dette kan endre seg i fremtiden, hvis de ansvarlige for seriene ønsker dette.

Foreløpig er det ikke planlagt å knytte serien til «Arrowverse». Men dette kan endre seg i fremtiden.

Opprinnelig var serien ment for TV-kanalen Fox i USA, men de valgte å skrinlegge planene fordi de mente sjangeren alt var overfylt. The CW valgte å satse på serien. Netflix har avtale som omfatter flere The CW-serier, men kun en håndfull av de blir tilgjengelig som ferskvare fordi andre norske aktører har sikret seg rettighetene til første visning.

Black Lightning kommer på Netflix 23. januar 2018. Den har premiere i USA 16. januar. Totalt 13 episoder er produsert.

 

Du finner oversikt over flere Netflix-premierer i Netflix-kalenderen. Abonnenter finner også oversikt over alle nye kommende serier her, i tillegg til oversikt over alle nye kommende sesonger. Du kan sette deg opp på varsling, så mottar du e-post når premièredato rett i innboksen.

AnnonseNye episoder av Outlander er ute nå på Viaplay! Klikk her for å se!