Annonse

Deadline melder at sjefprodusentene til Starz-serien ikke lenger vil være involvert i American Gods.

Nettstedet Deadline meldte i natt at American Gods-serieskaperne og sjefsprodusentene Michael Green og Bryan Fuller ikke lenger vil være involvert i serien, i det produksjonen for sesong 2 av fantasy-dramaet var i ferd med å klargjøres.

Grunnen til at de to forlater serien er enda ikke offisielt, men Deadline skriver at de hører det er på grunn av uenigheter om budsjettet til serien. Det nevnes å ha vært snakk om at budsjettet til seriens første sesong var i nærheten av Game of Thrones-nivåer. FreemantleMedia North America, som står bak produksjonen av Starz-serien, hadde forsøkt å kutte budsjettet til den kommende sesongen av serien, som ser ut til å være grunnen til at Green og Fuller nå har sluttet.

Deadline legger også til at mer enn halvparten av manusene for sesong 2 var ferdiggjort, med en premiere som siktet på midten av 2018.

Jakten på en ny sjefsprodusent for sesong 2 er dermed i gang. En mulighet er at Neil Gaiman, som står bak kildematerialet til serien, blir med som sjefsprodusent ved siden av en mer erfaren sjefprodusent, men dette er usikkert, grunnet at Gaiman er opptatt med Amazon-serien Good Omens, med Michael Sheen og David Tennant i hovedrollene.

Annonse

American Gods har Ian McShane og Ricky Whittle i hovedrollene, med navn som Gillian Anderson (The X-Files), Pablo Schreiber (Orange is The New Black), Crispin Glover og Orlando Jones (Sleepy Hollow) med i birollene. Seriens første sesong debuterte etter en lang ventetid med sterke seertall, og Starz, som sender serien, valgte å fornye den for sesong 2 etter 3 episoder av serien var sendt tidligere i år.

For fans av Fuller kan det være interessant å se hva han gjør nå, og en mulig ny sesong av Hannibal har nå blitt en litt større mulighet. Green har allerede flere filmprosjekter underveis, etter å ha bidratt med manus for filmer som hadde premiere i år, slike som Logan, Alien: Covenant, Blade Runner 2049 og Murder on The Orient Express.

Her hjemme streames American Gods på Amazon Prime Video Norge.

Annonse