Apple melder seg for alvor på i kampen om originalt innhold. Nå satser de på TV-serie med Jennifer Anniston og Reese Witherspoon. 

Totalt to sesonger er bestilt av dram-komedien med de to Hollywood-stjernene, i følge Deadline var det en intens budkrig blant flere av de etablere tjenestene.

Apple har også Amazing Stories, en serie fra Steven Spielberg og Bryan Fuller på vei. Serien er en nyversjon av Spielberg-klassikeren fra 80-tallet.

 

Tar opp kampen med Netflix og co.

For Apple har det vært viktig å melde seg på i innholdskampen, som konkurrent Amazon alt har vært aktiv i noen år, samtidig som Google-eide Youtube satser friskt på premium-innhold og også Facebook jobber med å tilby originalt innhold.

Totalt 1 milliard dollar satses neste år på originalt innhold. Det er et stykke bak hva Netflix, Amazon og HBO bruker, men det betyr likevel at selskapet blir blant de som satser mest. Amazing Stories sies å ha et budsjett på 5 millioner dollar per episode.

Dette har vært en ventet utvikling etter at Netflix lenge har tjent på å være først i klassen. For TV-selskapene, som alt har hatt en tøff tid med å omstille seg til konkurransen fra strømme-aktører som Netflix, Hulu og Amazon Prime Video, blir det ventelig enda mer krevende når noen av verdens største selskap nå slenger seg på.

I USA har blant annet Disney ikke fornyet avtale med Netflix og satser på egen tjeneste for det populære innholdet, mens CBS har lansert CBS All Access med premiuminnhold som Star Trek: Discovery og The Good Fight.

I Norge har en lignende utvikling vært å se hos TV2, som nå har TV2 Sumo som primærsatsing for å imøtekomme konkurransen fra utenlandske aktører og Viaplay.

Originalt innhold er blitt viktigste faktor for å skille seg ut, noe som betyr gode tider for serieskapere og skuespillere.

 

Første faste serierolle for Anniston siden Venner For Livet

For Jennifer Anniston er dette hennes første faste rolle i en serie siden Venner For Livet tok slutt i 2004. Hun har hatt gjesteopptreden i serier som COugar Town og Burning Love, men har i hovedsak fokusert på romantiske storfilmer i Hollywood.

Oscar-vinner Reese Witherspoon var tidligere i år aktuell i Big Little Lies. HBO jobber med nok en sesong til den serien, som opprinnelig var ment å være en miniserie.

Witherspoon og Anniston spilte søsken i Venner For Livet, hvor førstnevnte var med i to episoder. Foto: NBC

Den nye serien, som enda ikke er gitt et navn, vil handle om frokost-TV miljøet. Ideen til serien ble utarbeidet av tidligere HBO-dramasjef Michael Ellenberg. Totalt 20 episoder fordelt på to sesonger er bestilt.

Det er blitt en ny trend i USA å utarbeide «pakker» bestående av tilknyttede skuespillere og manus, som så legges ut til anbud. Det ble blant annet gjort med True Detective.

For Apple er det forståelig at dette var en serie de brettet opp ermene for å sikre seg, for med de to kjente skuespillerne til å fronte serien håper de nok på samme globale effekt som Amazon satset på da de vant budkrigen mot Netflix for programmet The Grand Tour.

AnnonseNye episoder av Outlander er ute nå på Viaplay! Klikk her for å se!