House of Cards avsluttes

 

Netflix har annonsert at House of Cards avsluttes. Neste sesong, ute i 2018, blir dermed seriens siste. 

Med produksjonen godt i gang for sesong 6, har Netflix nå annonsert nyheten om at sagaen til Frank Underwood (Kevin Spacey) og konen Claire (Robin Wright) er på vei mot slutten.

Streamingtjenesten annonserte at denne sesongen blir seriens siste.

Serien har vært viktig for Netflix. Det var den første originale dramaserien til Netflix, som streamingtjenesten sikret seg i 2011, og hadde premiere i februar 2013. Basert på den britiske serien og Michael Dobbs-boka med samme navn, var det mange som var interessert i dramatiseringen. Spesielt når det ble røpet at Spacey og regissør David Fincher var involvert i prosjektet. Flere aktører var interessert i prosjektet og mange bydde på det, inkludert HBO, før prosjektet gikk til Netflix i 2011. Avtalen ble estimert til rundt 100 millioner dollar for de første 2 sesongene.

Annonse

Hva skjedde?

Serien startet med noe positiv mottagelse fra kritikere, men nådde aldri de spektakulære omtalene for noen av sesongene sine. Men for Netflix har serien likevel vært et flaggskip. House of Cards har også vært populær hos Emmy-utdelingen, hvor serien har gjennom årene har fått 46 forskjellige nominasjoner og vunnet 6 priser.

Nyheten om at House of Cards avsluttes kommer på en problematisk tid for Spacey. For under et døgn siden ble beskyldt for å ha sextrakkasert Star Trek: Discovery-skuespilleren Anthony Rapp. Det skal ha skjedd for 30 år siden da Rapp var kun 14 år gammel. Spacey valgte samtidig med beskyldningene å stå frem som homofil (noe som ikke ble ærlig godt mottatt av blant annet GLAAD).

Sesong 6 vil bestå av 13 episoder og ha premiere i 2018. Melissa James Gibson og Frank Pugliese, som tok over for serieskaper Beau Willimon i fjor, er forventet til å returnere som sjefsprodusenter for denne siste delen av stafettløpet.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer