David Fincher avslører de første detaljene om Mindhunter sesong 2

Del nyheten

David Fincher røper de første detaljene om sesong 2 av dramaserien Mindhunter som nylig slapp på Netflix.

Etter at første sesong av serien slapp på fredag har den kjente filmregissøren David Fincher, regissør og produsent av Joe Penhall-serien, røpet de første detaljene om den kommende andre sesongen av dramaserien.

Handlingen til Mindhunter starter i 1977, hvor vi møter de to FBI-agentene Bill Tench (Holt McCallany, Fight Club) og Holden Ford (Jonathan Groff, Looking), som sammen med psykologen Wendy (Anna Torv, Fringe) intervjuer seriemordere i håp om løse pågående saker og bruke dette til å forstå seriemordere bedre.

Fincher avslørte til Billboard at serien er basert på John E. Douglas sin true-crime bok «Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit» og vil ifølge drapene i Atlanta, som sjokkerte USA mellom 1979 og 1981. Dette ble avslørt i sammenheng med spørsmål om musikkbruken i sesong 1 (som inkluderte både Led Zepplin, Talking Heads, Steve Miller Band og Fleetwood Mac).  

Videre sier Fincher at noe «afrikansk-amerikansk musikk vil bli fint». «Musikken vil utvikle seg. Det er ment å støtte hva som skjer med serien og for å la serien utvikle seg radikalt mellom sesongene».

Det var en rekke drap som skjedde i Atlanta i den nevnte tidsperioden. Minst 28 barn, tenåringer og voksne ble drept. Alle ofrene var afrikansk-amerikanske. En mann ved navn Wayne Williams ble siktet for drapet på to av de voksne ofrene og ble sendt til fengsel på livstid. Mange av drapssakene gikk kald, og gjenstår å bli løst den dag i dag. 

Episodene i sesong 1 av serien inkluderte åpningsekvenser av en karakter som endte sesongen med å brenne uidentifiserte beviser. Mange tror at dette er BTK-seriemorderen som drepte 10 mennesker mellom 1974 og 1991. Mange tror også at dette er en karakter som vil bli mer sentral i sesong 2, selv om Fincher ikke har bekreftet dette enda.

Vi har ikke anmeldt serien, fordi Netflix bestemte seg for ikke å gi lik tilgang på anmelderkopier av serien til norske anmeldere. Men tross dette kan vi likevel anbefale serien varmt om du ikke har fått med deg Mindhunter enda. Hvis du tror du ville likt en serier som fokuserer blant annet mer på psykologien til seriemordere, så ville du nok likt denne. 

Serien slapp fredag på Netflix, og fikk terningkast 5 av Filmpolitiet og terningkast 6 av Aftenposten, etter de to første episodene. På Metacritic har den generell god mottagelse med 78/100 i skrivende stund.

Når sesong 2 av Mindhunter kommer, er ikke røpet, men vi forventer å se serien tilbake i andre halvdel av 2018 på Netflix. 

Annonse