Deutschland 86
Annonse

Sagaen om den tyske spionen Martin Rauch fortsetter i Deutschland 86.

Serien Deutschland 83, fra 2015, er på vei med ny sesong som har fått navnet Deutschland 86. Handlingen er satt til 1986.

Nylig startet filmingen av serien fra Anna og Jörg Winger. Den vil bli spilt inn i både Sør-Afrika og i Berlin i Tyskland. Freemantle Media, som produserer serien, har i forbindelse med innspillingen sluppet det første bildet av sesongen.

I Deutschland 86 får vi et gjensyn med Martin Rauch (Jonas Nay), hans tante Lenora (Maria Schrader) og deres kolleger i den øst-tyske etterretningsorganisasjonen HVA. Forlatt av Moskva og desperate etter penger, velger det øst-tyske lederskapet å pushe sine hemmelige spioner. Målet er å eksperimentere med global kapitalismen og redde organisasjonen sitt synkende sosialistiske skip.

Hvor i historien er vi nå?

I 1983 så vi Martin bannlyst til Afrika for sine synder. Nå blir han sendt tilbake i feltet, hvor tvilsomme avtaler og et farlig oppdrag leder ham rundt verden. Han drar til både Sør-Afrika, Angola, Libya, Paris, Vest-Berlin og endelig tilbake til Øst-Berlin, hvor han må fatte en umulig beslutning.

Annonse

Akkompagnert av internasjonal popmusikk, utspiller vår helt sin reise seg mot bakteppet av Perestroika, proxy-kriger under den kalde krigen, kampen om å avslutte Apartheid, et år med terror i vestre Europa og den trykkende følelsen av at hjemme i Øst-Berlin kan enden være nær.

Deutschland 86 er planlagt å være den nest-siste sesongen i sagaen om Martin Rauch, og forventes å ha en premiere rundt sommeren 2018. Serien vil avsluttes med Deutschland 89, hvor fallet av Berlinmuren vil stå sentralt. 

Her hjemme gikk den første sesongen av serien på NRK under tittelen Tyskland 83.

 
Annonse