Annonse

Fredag 21. Juli holdt Vikings et panel på Comic-Con til ære for de avdøde og for å bygge spenning til neste sesong med ny trailer.  

Obs! Spoiler-advarsel for sesong fire!

Foto: Rafael Motamayour

Panelet begynte med en minnevideo om seriens hovedkarakter Ragnar Lothbrok som døde i forrige sesong, før serieskaperen Michael Hirst og skuespillere Katheryn Winnick (Lagertha), Gustaf Skarsgård (Floki), Alexander Ludwig (Bjørn) og Alex Høgh Andersen (Ivar) kom på scenen.

Lagertha deler fortsatt Ragnars drøm

Katheryn Winnick fortalte at hennes karakter Lagertha vil fortsette arbeidet med å fullføre Ragnars drøm om erobring. Michael Hirst sa at det var vanskelig å skrive manus til episoden der Ragnar døde, men

-Jeg ville gjøre det like filmatisk og storslått som vi kunne, som han fortjente. Dette er ikke avslutning, men begynnelse. Vi viste fra starten av at vår historie skulle handle om både Rangar og hans sønner.  

Annonse
Foto: Rafael Motamayour

Alex Høgh Andersen fortalte om hvordan han ble med i serien. Det første han spurte var om hans karakter, Ivar var i smerte.

– De svarte ja, at han er i smerte hele tiden men han ikke viser det. Derfor ble jeg interessert i karakteren. At han er vant til smerte og det blir ikke fokus. 

Hvem vil Floki støtte?

Gustaf Skarsgård ble spurt om hvem hans karakter ville støtte i en strid mellom Ivar og Bjørn.

– Han henga seg til gudenes vilje. Fra karakters perspektiv er politikk uviktig. Personlig, Gustaf ville støtte Bjørn fordi han ikke er en psykopat, men fra Flokis perspektiv ble han ikke fanget av Bjørn, så kanskje Ivar. 

 

Foto: Rafael Motamayour

Det ble bemerket at serieskaperen Michael Hirst har per dags dato har skrevet 49 episoder helt alene, og fikk en stor runde applaus.

Når de kom til nye eller overraskende karakterer måtte Hirst snakke om Heahmund, karakteren først sett i fjerde sesongavslutning tidligere i år og spilt av Jonathan Rhys Meyers. Hirsh baserte seg på ekte biskoper.

– De var ekte Guds menn som følte at de måtte ta opp sverd for å beskytte korset. De var forgjengere til Tempelridderordenen.

Han sa han valgte Meyers fordi han var kompleks men også direkte.

– Han er en veldig uforutsigbar mann og skal møte Ivar. Det blir en formidabel kollisjon.

I sesong fire så vi hvordan Floki oppdaget Islam på en reise i Spania og ble fascinert av religionen.

– Floki har begynt å tvile om hans egne metoder og tro. Han møtet et folk som ikke ber til idoler, det finnes ingen fysisk manifestasjon på deres gud. Bare overbevisning og fryktløshet, fortalte Gustaf fra scenen.

Det ble smakebit fra sesong fem, med en trailer som heldigvis ligger ute nå:

Vikingreise til Afrika

Vi ble fortalt mye om hva vi kan forvente fra ny sesong. Først ble det snakk om at Bjørn skal til Marokko, og Alexander Ludwig fleipet at å filme med en kamel var verre enn å filme med en bjørn.

– Jeg visste ikke at vikingene reiste til Afrika. Det er ganske utrolig.

Serieskaperen fortalte om innspillingen i Marokko.

– Jeg har undersøkt mye om vikingene og de var like mye handelsmenn som krigere. De reiste langs Silkeveien helt til Konstantinopel. Det var vanskelig å overbevise produsenter å filme i Marokko, men vi kunne ikke finne en ørken i Irland som ligner den ekte tingen.

En siste overraskelse kom da en fan i en kenguru-kostyme skulle stille et spørsmål til skuespillere, før han tok av seg masken og det viste seg å være Travis Fimmel – selveste Ragnar Lothbrok!

Foto: Rafael Motamayour

Men overraskelser var ikke over! I det som må være helgens beste øyeblikket tok Travil mobilen til Alexander Ludwig og ropte nummeret til publikumet! Det tok ikke lang tid før fans begynte å ringe nummeret. En heldig jente fikk kysse Ludwig.

Etter panelet fikk alle tilskuere delta på en viking begravelse der en skipreplika ble brent til ære for Ragnar og alle karakterene som har gått til Valhall.

Sesong 5 av Vikings får premiere i høst på HBO Nordic.

Annonse