Nå vet vi når sesong 8 av Game of Thrones kan komme

Annonse

Det har vært spekulert i om det blir lang ventetid på neste og siste sesong av Game of Thrones. Et intervju med en av stjernene kan gi oss en god pekepinn.

Det har vært snakk om at siste sesong av Game of Thrones, på kun seks episoder, ikke kommer før 2019.

Årsaken er at sesongen spilles inn senere på året, for å kunne bruke mer av vinteren. Spesielt på Irland og Island. En annen grunn kan være at sesongen vil ha episoder på 90+ minutter. Dette kan forlenge tiden på både pre-produksjon, innspilling og post-produksjon. Dette er derimot ubekreftet, da HBO-sjef Casey Bloys sa for drøye 3 uker siden at ingenting var avgjort.

Nylig kunne Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) fortelle at de starter innspillingen i oktober. Det gir oss en mulighet til å sammenligne lengden på innspillingene av tidligere sesonger. 

– Jeg vet ikke hva som kommer til å skje neste sesong. Vi drar tilbake i oktober, kanskje vi får manus innen de neste ukene og kan finne ut. Jeg er veldig nysgjerrig, fortalte skuespilleren til til Collider, i forbindelse med hans nye film Shot Caller.

Nikolaj Coster-Waldau (som Jaime Lannister) i Game of Thrones. Foto: HBO

Når kan vi forvente sesong 8?

Tidligere sesonger av Game of Thrones brukte rundt 5 måneder på innspilling og 4 måneder på post-produksjon, for effekter og øvrig etterarbeid. Sesong 1 til 6 startet innspillingen i juli og ble som regel sendt i april året etter. Dermed tok det rundt 9 måneder. For sesong 7 startet innspillingen i slutten av august i 2016 og hadde sesongpremiere nå i juli (ca 10 måneder).

Etter hva Coster-Waldau sier, er det dermed ikke urimelig å anta siste sesong kan komme allerede juli/august 2018. HBO har ofte premiere på nye sesonger og serier i september, så TV-giganten har to klare valg. De kan enten vente til september med å sende Game of Thrones, eller sende den i løpet av sommeren. Sender de den før september vil den ikke stjele fokus fra nye serier de ønsker folk skal bli hektet på. Det kan være et viktig poeng å, da en av deres aller største gullfugler snart tar slutt. 

Uansett er det mer eller mindre klart at sesong 8 vil være klar for en premiere i 2018. HBO har enda ikke bekreftet en dato for finalesesongen, så vi får vente å se hva som blir annonsert. Vi får bruke tiden til spekulasjoner som dette. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

AnnonseDisney-annonse
Annonse
X
X
X