Netflix fornyer GLOW

Del nyheten

Netflix har valgt å fornyet GLOW, sesong 2 er ventet å komme i 2018. 

GLOW var en av flere nye serier fra Netflix i sommer. Strømmetjenesten er såpass fornøyd at de satser videre på serien som siktet seg inn på seerne til Orange Is The New Black (dens skaper Jenji Kohan er også involvert i GLOW). 

Historien om en gruppe kvinnelige brytere på 80-tallet fikk god mottagelse fra kritikere og til tross for at Netflix ikke deler visningstall, vitner fornyelsen om at den leverte varene også der. 

Går hardt for seg i ringen. Foto: Netflix

Serien er den siste i en lang rekke serier som setter feminisme i sentrum og primært handler om kvinner. Der har det skjedd en rivende utvikling de siste årene i USA.

Det er Liz Flahive og Carly Mensch som står bak serien, de to jobbet sammen på Nurse Jackie. Mensch har også jobbet med Orange Is The New Black og Weeds, som GLOWprodusent Jenji Kohan står bak.  

Flahive har også jobbet med Homeland. I samtlige serier er det en eller flere kvinner som står i sentrum, de involverte har dermed gått i bresjen og bidratt til noen av de mest suksessrike seriene i en bransje som tidligere var dominert av serier om menn, skrevet av menn. 

Alison Brie har hovedrollen i GLOW, med Ellen Wong, Britt Baron, Kimmy Gatewood, Betty Gilpin, Rebekka Johnson, Sunita Mani, Sydelle Noel, Gayle Rankin, Kia Stevens, Jackie Tohn og Britney Young i øvrige roller. 

Annonse