Annonse

The Leftovers-stjernen Justin Theroux blir med Emma Stone og Jonah Hill i serien Maniac, basert på den norske serien med samme navn. 

Deadline kan melde at Theroux er castet til en gjesterolle i serien, for et uvisst antall episoder. Dette bare få måneder etter at HBO-dramaserien The Leftovers, hvor Theroux hadde hovedrollen, avsluttet sin tredje og siste sesong.

Serien følger to pasienter (Hill og Stone) i et psykiatrisk klinikk, hvor Hill sin karakter har skapt en fantasiverden for seg selv. 

Ingen detaljer er annonsert om Theroux sin karakter, for uten karakterens navn; James Mantleray, som ifølge Indiewire er ryktet å være en alkoholisert gal vitenskapsmann.

Filmstjernene Jonah Hill og Emma Stone har hovedrollene i den amerikanske utgaven av Maniac på Netflix.

Det er den kritikerroste regissøren Cary Fukunaga, kjent for første sesong av True Detective og Netflix-filmen Beasts of No Nation, som regisserer serien, når den nå starter innspilling i New York City. Med på laget er også The Leftovers-manusforfatteren Patrick Somerville som sjefsprodusent.

Annonse

Theroux, som blant annet er kjent for David Lynch-filmene Mulholland Drive og Inland Empire, har gjort mye gøy den siste tiden, blant annet har han hatt gjesteroller i serier som Parks And Recreation og Six Feet Under og bidratt på manus for både Iron Man 2 og Tropic Thunder. Han har også en av hovedrollene i den kommende Netflix-filmen Mute fra Duncan Jones og vil ha en liten rolle i Star Wars: The Last Jedi, regissert og skrevet av Rian Johnson.

Norsk serieskaper spent på resultatet

Den norske serien fra Espen P.A. Lervaag og Håkon Bast Mossige ble aldri noe hit, tross å være et ganske originalt konsept for norsk TV. Det at noen utenfor Norge ser potensial i konseptet og lager en remake for en internasjonal streamingtjeneste, blir første gang for norsk TV.  

Den amerikanske versjonen kommer med en første sesong på 10 episoder, på streaming-giganten Netflix, tilgjengelig i alle land hvor Netflix er tilgjengelig. 

Espen P.A. Lervaag i den originale norske Maniac som får amerikansk utgave på Netflix. Foto: TV2/Rubicon TV

Vi i Serienytt.no grep tak i Lervaag og spurte hva han tenkte om remaket og Netflix-serien:

– Ja hva kan man si til det her! […] jeg har ofte tenkt at alt sammen er skjult kamera. […] Nei da, fra spøk til alvor. Dette sier ganske mye om hvor mye de satser på MANIAC og hvor bra jobb Patrick Somerville og gjengen har gjort med manusene. Er bare å glede seg til det ferdige resultatet!

Vi i Serienytt er i ale fall spente på resultatet.

Amerikanske utgaven av Maniac får premiere på Netflix i 2018. Originalserien fra 2016 er tilgjengelig på Netflix. 

 

Annonse