Månedens serietips: Mai 2017

Del nyheten

«Månedens Serietips» er våre anbefalinger av serier som har sesongpremiere eller starter på norsk TV, strømmetjeneste eller kommer på DVD/Bluray i løpet av måneden.

Du kommer ikke til å se storserier som House of Cards, Game of Thrones eller Orange is The New Black blant de utvalgte. Dette er tips om nye og ofte mindre kjente serier. Ikke de som folk snakker mest om og allerede har på radaren, vi forsøker å finne noen utvalgte serier som kan dras frem i rampelyset. 

Vi kommer med 3 tips denne måneden. Se også opp for anmeldelser av blant annet sesong 2 av Master of None og andre serier som er på vei.

The Keepers

The KeepersEr dette den neste true crime-hit’en til Netflix, etter Making A Murderer?

Fra regissør Ryan White (The Case Against 8, Good Ol’ Freda) kommer The Keepers. Dokumentarserien handler om det uløste drapet på nonnen Søster Cathy Cesnik fra Baltimore i 1969, samt hemmelighetene og smerten som preger pårørende og lokalmiljø fem tiår etter hennes død.

I tillegg til den mørke forbrytelsen ser vi emosjonelle historier fra overlevende av seksuelle overgrep og samtaler med to pensjonerte kvinner, som utrettelig har jobbet på saken over flere år.

Alle elsker vel et godt mord-mysterium? True crime-serier har en egen evne til å skjære gjennom i en jungel av serier og bli det alle snakker om. Traileren til dokuserien hinter om at omstendighetene rundt drapet ikke er det mest interessante her, her indikeres det at det i Baltimore har foregått lyssky aktiviteter for å forhindre at drapet oppklares.

Netflix har ikke vist serien for kritikere enda, derfor har vi ikke fått sjekket den ut. Traileren er det som har gjort oss veldig nysgjerrig, da den ser ut til å være en serie perfekt for alle dere som likte Making A Murderer.

2017fre19mai00:01fre23:50PremiereThe KeepersNetflix

 

Sense8, sesong 2

Det er 2 år siden den første sesongen av Sense8 premierte. En hektisk og internasjonal sci-fi-serie fra The Matrix-skaperne the Wachowskis og Babylon 5-skaper J. Michael Straczynski.

Serien følger 8 personer med forskjellige bakgrunner og liv rundt om i verden, som gradvis oppdager at de har en mental tilknytning til hverandre. «Senatene» kan kollektivt dele deres tanker, ferdigheter og erfaringer med enhver i deres ‘klynge’.

De 8 hovedpersonene er Will, en politimann fra Chicago. Nomi (Jamie Clayton) er en transkjønnet hacker som bor i San Francisco. Skuespilleren Lito (Miguel Ángel Silvestre) våger ikke å avsløre sin legning som en homofil mann i Mexico. I Seoul lever Sun (Doona Bae) et dobbeltliv som kickbokser i den koreanske undergrunnen, samtidig som hun er datter til en fremstående forretningsmann. Capheus (Toby Onwumere) er en bussjåfør i Nairobi som jobber for å ha råd til AIDS-medisin for moren. I Nairobi følger vi Kala (Tina Desai), en religiøs apoteker som er forlovet med en mann hun ikke elsker. Wolfgang (Max Riemelt) er en tysk kriminell med tilknytninger til organisert kriminalitet i Berlin og til slutt er det Riley (Tuppence Middleton), en Islandsk DJ med en tragisk fortid.

På sporet av de åtte er den mystiske Mr. Whispers (Terrence Mann).

I starten var det ingen lett serie å følge med mye eksposisjon og introduksjon av karakterer i de første episodene.

Det er først når vi har fått mer forklart og mytologien blitt utforsket at serien virkelig begynner å bli interessant. Man kan si Sense8 på sitt beste er som en bedre utgave av serier som Heroes og Alphas.

Det er noe friskt og givende med en sci-fi serie som tar i bruk en form for superkraft som drives av vennskap og bånd til andre mennesker. Du finner ikke en mer global serie enn dette, spilt inn i en rekke land og som søker etter å forene ulike kulturer, samtidig som tradisjonelle action-og spennings-elementer driver historien. Dette forsetter også i sesong 2, hvor serien graver enda dypere inn i mytologien og serieskaperne får tatt i bruk ideer til noen kule actionsekvenser. Vi får også noen nye gode roller av blant annet Sylvester McCoy (Doctor Who, Hobbitten) og Kick Gurry (Speed Racer).

2017fre05mai00:00PremiereSense8 sesong 2Netflix

 

1993

Fortsettelsen på den italienske politiske dramaserien 1992, fra 2015, er endelig her. Det politiske landskapet i Italia og menneskene der er fortsatt i fokus, satt til en av de mest begivenhetsrike periodene i nyere Italiensk historie. Vi får se hvordan mennesker påvirkes, hvordan fortiden kommer tilbake for å hjemsøke dem, til hvordan de takler ønsket om hevn og konsekvenser av storstilte ambisjoner.

1993 starter i Roma, 30. april 1993. Det er siste sjanse for å skape den Andre Republikk mens alle også kjemper sine egne kamper. Leo (Stefano Accorsi) drømmer om politikk og det å skape en ny bevegelse, men først må han håndtere en rettssak og sitt ødelagte rykte, samt motstå fristelser fra sitt tidligere liv.

En helt fra arbeiderklassen som ble politiker, Pietro (Guido Caprino), er i ferd med å miste alt som har gitt mening til livet hans, men samtidig innser han at han virkelig liker det nådeløse politiske spillet. TV-stjernen Veronica (Miriam Leone) har tilsynelatende alt hun noen gang har ønsket seg, men var det verdt det? Spesialetterforsker Luca (Domenico Diele) vil ikke ha makt, han kjemper imot det, samtidig som helsen hans stadig forverres og kjærlighetslivet forvirrer ham. 

Det blir spennende å se hvordan 1993 også bygger opp til året etterpå, året hvor Silvio Berlusconi ble statsminister i Italia. Det forrige kapittelet av sagaen, tilbake i 2015, var som en god blanding av House of Cards, The Sopranos og The West Wing, hvor serien også tok sine sentrale karakterer seriøst nok. Er du fan av de seriene bør du sjekke ut denne politiske thrilleren.

2017ons31mai00:01ons00:02Premiere1993 (1992 sesong 2)HBO Max

[vc_message message_box_color=»sky»]Denne oversikten er forbeholdt våre abonnenter. Som abonnement får du tilgang til blant annet:

  • Oversikt over kommende serier
  • Oversikt over alle våre serie-anbefalinger
  • Dybdeartikler
  • Bransjenytt
  • Seriedatabasen
  • Utvidet seriesøk
  • Lekker oversikt over serier på streaming og serier på TV.
  • Kundeservice. Lurer du på noe serierelatert tjenesten ikke gir svar på? Ta kontakt og vi vil følge opp.

[/vc_message]

Annonse