Flere serier kan være stjålet av hacker

Del nyheten

En eller flere hackere hevder å ha stjålet flere serier. Netflix-serien Orange Is The New Black skal alt være lekket. 

Piratkopiering har alltid skapt hodebry for TV-kanaler, men har blitt mindre populært etter strømmetjenestenes inntog. Økt tilgjengelighet og brukervennlighet medførte at piratvirksomheten i 2016 var på et bunn-nivå.  

Nå har en hacker som omtaler seg som The Dark Overlord fått tak i nyeste sesong til Netflix-serien Orange Is The New Black. Sesongen har premiere i juni på Netflix, men tjenesten kan se seg nødt til å slippe hele sesongen før den tid etter at hackeren skal ha gjort nesten hele sesongen tilgjengelig. 

10 episoder av Netflix-serien ble stjålet, sesongens tre siste episoder var ikke ferdigprodusert og dermed ikke berørt av tyveriet.

Hackeren hevder å være i besittelse av flere serier fra amerikanske ABC, Fox, National Geographic og IFC. Datainnbruddet skal ha skjedd rundt årsskiftet, hos selskapet Larson Studios som jobber med post-produksjon. 

I følger hackeren/hackergruppen ble Netflix forsøkt utpresset. I en pressemelding bekrefter Netflix deler av det som hevdes og at myndighetene ble kontaktet.

Netflix-serien skal nå ha blitt gjort tilgjengelig av hackeren i håp om at øvrige selskaper lar seg skremme til å betale. 

Orange Is The New Black er en av de mest populære Netflix-seriene. Den er fornyet for ytterligere 3 sesonger. Fans kan dermed se frem til nye episoder også i 2018 og 2019. 

Annonse
X
X