Hvor er vi på vei nå? Recap av Legion 1.8: «Chapter 8»

Annonse

Vi oppsummerer Legion sin første sesongfinale.

OBS! Spoilere fra episode 8 av sesong 1 av Legion.

Istedenfor å fokusere rett på The Shadow King, bruker serien litt tid på at mannen som avhørte David (Dan Stevens) i første episode fra Division 3 er i live. Clark (Hamish Linklater), som han heter, er blitt en helt annen etter at 40% av kroppen hans nå er dekket av arr og brent hud, og vi får vite hva Clark har gjort på siden vi sist så ham.

Det er en kjent tendens hos tegneseriene til Marvel eller andre å ta et steg vekk fra det store som har skjedd og grave litt ned i en mindre skurk. Det føltes kanskje ikke helt passende at en sesongfinale med en del agenda og historie å komme gjennom bruker 7 minutter på å fortelle om en karakter vi ikke har blitt noe spesielt kjent med tidligere, men det er likevel interessant å se serien nesten re-introdusere karakteren som en hovedkarakter, på en overraskende og humanistisk måte.

Istedenfor å se ham bli tatt ut av The Shadow King eller David ganske tidlig, som forventet, demonstrerer serien hvordan dette ikke er en så endimensjonal skurk likevel. Vi får sett ham ved siden av hans ektemann og sønn, som hjelper ham gjennom den tragedien han har opplevd og tilbake til jobben, hvor han bestemmer seg for å ta hevn på vegne av mennene og kvinnene som døde på grunn av flukten Melanie (Jean Smart), Syd (Rachel Keller) og de andre satte i gang for å redde David. Serien viser at Clark kun er en skurk fra en side, men fra sitt eget ståsted gjør det for en god grunn. Kan det også være et lite nikk fra serieskaperne når de har valgt å brenne kun halve ansiktet til Clark? Harvey Dent aka Two-Face i egen person sier som kjent «Innocent or guilty. One side clean. The other side scarred. You either die a hero or live long enough to see yourself become the villain.» Det passer i alle fallgodt inn med vår Clark ‘two-face’.

Episode 8 av Legion fokuserer litt på Clark (Hamish Linklater) sin tilbakekomst. Foto: FOX

Episoden dedikerte likevel noe tid til spørsmålet om nøyaktig hvem og hva David er. Selv med Amahl Farouk/The Shadow King sin livslange påvirkning stilte David fremdeles spørsmålet om han kanskje fremdeles er schizofren. Han stilte også spørsmål om Syd sine følelser for ham og hvor langt hun ville gå for å redde ham. Det får vi da se når hun forhindrer Farouk i å ta over ham ved å la henne selv bli tatt over et lite øyeblikk før skapningen tar over Kerry (Amber Midthunder) og til slutt ender opp i Oliver Bird (Jemaine Clement), i det han tilfeldigvis får hukommelsen tilbake og husker at Melanie er hans kone. Ganske uheldig for Oliver som med en gang etter å ha blitt fridd fra et rom hvor han har vært innelåst i flere tiår plutselig blir tatt til fange igjen, denne gang av Lenny (Aubrey Plaza) / The Shadow King.

Vi vet enda ikke mye om Melanie. Er hun mutant? Det har ikke vært hint om det, foruten muligens hennes kommentar til Clark om «tiden til dinosaurer» i denne episoden kan ha vært et hint til noe.   

Det går i grunn veldig tregt i handlingen når David legges inn på labben til Cary (Bill Irwin), men i kontrast skjer alt fra Syd løper inn i rommet for å redde David til Oliver går ut av bygningen iløpet av få minutter. Dette føles som en del av naturen til serien, for fra starten av har Legion vært pålagt få restriksjoner med tanke på tid og leker ofte med vår oppfatning av tid og virkelighet.

Et av høydepunktene i episoden var å se hvordan David fikk Farouk ut av seg, ikke bare fra hodet, men også hvordan Farouk ble fjernet fra minnene hans. Vi hørte Pink Floyd-låta «Breathe” i øyeblikkene hvor The Shadow King brennes vekk, minne for minne, en etter en. Vi vet ikke hvordan David sitt nye liv blir, men det vil bli forandret, ganske trolig for det bedre.

Cary (Bill Irwin) og Syd (Rachel Keller) i sesongfinalen av sesong 1 av Legion. Foto: FOX

Det var ikke overraskende at The Shadow King kom til å hoppe over i en annen person. Det er en altfor viktig karakter for hva som kommer og hvis man følger tegneseriehistoriene til Marvel om karakteren ser vi at skapningen kanskje ikke den letteste å fjerne.

Den siste scenen før rulleteksten, gjort med bruken av T. Rex-låta “Children of the Revolution”, hinter om at det videre blir et nesten race om å finne Professor X først, altså faren til David. Fienden til David er nå på utsiden, i form av Oliver, og dette kan bli spennende. Men kanskje det beste er at serien får tatt vare på Plaza. Det er gøy å se for seg Clement og Plaza spille mot hverandre, to så særegne skuespillere som de er, i sesong 2.

På grunn hendelsene i scenen etter rulleteksten ser det riktignok ut som at David & Co kommer til å bli litt forsinket, ettersom vi ser David bli kidnappet av en mystisk høyteknologisk ball.. Til ettertanke så vet vi enda ikke så mye om Division 3 eller hvem de jobber for, men det er tydelig at de har noen form for tilknytning til regjeringen. Det er ganske trolig at det ikke er dem som kidnappet David, ettersom de nok ville brukt den før om de hadde slik teknologi, som når Melanie forklarer til dem at David er et vandrende masseødeleggelsesvåpen.

Dette har i det minste vært en god førstesesong for Legion, selv om serien kan være litt problematisk her og der. Kanskje sesong 2 blir annerledes og enda litt bedre når vi har et klarere bildet av hvem som er den store skurken og mer. Det er i alle fall klart at i neste sesong vil vi se David & Co reise sørover i USA.

Oliver (Jemaine Clement) og Lenny (Aubrey Plaza) drar av sted sørover. Foto: FOX

Ellers:

  • Et knapt men flott øyeblikk senere i episoden var å se Kerry tilgi og knytte seg til en skadet Cary etter at Farouk kort tok over henne.
  • Så hvem kan være kidnapperne til David? Noen potensielle kandidater kan være hans egen far (Professor X), en annen gruppe med tilknytninger til regjeringen eller en annen gruppe mutanter som har interesser for å bruke David for noe?
  • Kandidater som potensielle kidnappere av David må jo være fra tegneseriene til Marvel som fokuserer på X-Men og Legion, samtidig som de må være noen Fox har rettigheter til å lage TV-serie om. Potensiell kidnapper kan være noen fra Shi’ar, en rase romvesen som i tegneseriene har en lang historie med Professor X og X-Men (som også har teknologi som gjør hva vi så skje med David mulig) eller Mojo, som i Marvel-tegneseriene rett og slett er et romvesen som er en reality TV-produsent og kidnapper interessante skapninger fra flere univers for å få dem til å sloss mot hverandre og gjøre andre stunts foran hans publikum. 
  • Noah Hawley er for øyeblikket opptatt med å gjøre sesong 3 av Fargo ferdig, som vi også vil forsøke å oppsummere og anmelde når den er tilbake neste måned.
  • En ekstra glede man får som Fargo-seer ved å se Legion, er å se alle skuespillerne fra Fargo som Noah Hawley bruker igjen. Tidligere har han brukt Jean Smart, Rachel Keller, Mackenzie Gray (The Eye) og Brad Mann (Rudy). Denne episoden introduseres et nytt fjes fra Fargo; australske Keir O’Donnell, i rollen som Clark sin ektemann Daniel. O’Donnell spilte karakteren Ben Schmidt i sesong 2 av Fargo, som var en etterforsker som samarbeidet med Lou Solverson (Patrick Wilson).
  • Angående sesong 3 av Fargo er Hamish Linklater den eneste fra Legion som er røpet å dukke opp i sesongen, som karakteren Larue Dollars. The Hollywood Reporter har en fin oppsummering av karakteren: «[Larue Dollars is] an IRS agent who has no tolerance for cheaters. Lacking any kind of moral scale, he believes the smallest cheater is just as bad as the master criminal».
  • Sesong 2 av Legion forventes å ha premiere i februar 2018.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X