Jeff Daniels er klar for dramaserien Looming Tower fra Hulu. Den tar for seg forholdet mellom CIA og FBI før terrorangrepene 11. september i New York City.

Med vårens The Handmaid’s Tale har strømmetjenesten Hulu startet å castingen for nok en serie som virker ganske så spennende. The Looming Tower er basert på Lawrence Wright sin Pulitzer-vinnenede bok med samme navn.

Nå er det kjent at Daniels er klar for en hovedrolle i serien. I tillegg er også Michael Stuhlbarg (Boardwalk Empire, Fargo), Bill Camp (The Night Of) og franske Tahar Rahim (The Last Panthers) klare for serien.

The Looming Tower handler om den økende trusselen fra Osama Bin Laden og al-Qaida. Serien vil fokusere på rivalisering mellom CIA og FBI, som kan ha ved en feiltakelse gjort at terrorangrepet 11. september 2001 ble et faktum og tragedie, samt den påfølgende krigen i Irak.

Annonse

Daniels vil spille i dramaserien som karakteren John O’Neill, den fastbestemte og tøffe sjefen for i FBI New York sin anti-terror gruppe. Karakteren er overbevist om at USA nå er et mål for al-Qaida, men med det møter han lite samarbeidsvilje fra andre deler av de føderale myndighetene, spesielt fra hans motpart over hos de oftest fiendtlig innstilte i CIA. O’Neill er også nevnt som en som elsker dyr mat og drikke, og er involvert med minst to forskjellige kjærester, hvor begge ikke vet om hans kone og barn.

Tahar Rahim, her i 2015-miniserien The Last Panthers er klar for The Looming Tower. Foto: Sky Atlantic

Franske Rahim vil spille Ali Soufan, en ung FBI-agent i gruppen til O’Neill, som raskt blir hans protesjé fordi han er briljant, i tillegg til hans taleferdigheter i arabisk og hans kunnskap om Islam. Ali er rasende på forvrengingen av hans religion gjort av fiender av USA og bruker ethvert verktøy han kan bruke, inkludert. det å gå undercover i samlingsteder for ekstremister, for å kunne unngå katastrofer.

Sthulbarg vil spille Richard Clarke, en høytstående mann innen anti-terror fra Clinton Administrasjonen, som rapporterer direkte til Bill Clinton for sikkerhet og infrastruktur-beskyttelse. Clarke er der for mellom de forskjellige føderale institusjonene, men er ute av stand til å stoppe kranglingen mellom O’Neill og CIA-sjefen Martin Schmidt. 

Camp vil spille FBI-agenten Robert Chesney, en veteran i anti-terror gruppa i New York. Nær pensjonisttilværelsen er Chesney fra en annen era, hvor FBI var konsentrert på organisert kriminalitet innenriks. Likevel er han nyttig for FBI grunnet hans dypt utviklede instinkter og avhørmetoder som leder han til å få viktig informasjon fra mistenkte i kampen mot terror.

Boardwalk Empire-veteran Michael Stuhlbarg er klar for The Looming Tower. Foto: HBO

Dan Futterman (Foxcatcher, Capote) vil skrive manuset for serien, og produserer sammen med blant annet Alex Gibney (Going Clear: Scientology and the Prison of Belief).

Serien siktes for premiere denne høsten. Sesong 1 av The Looming Tower vil være bestående av 10 episoder. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here