Djevelen du kjenner i deg. Recap av Legion 1.5: «Chapter 5»

Annonse

Vi er mer enn halvveis igjennom den første sesongen av Legion. I ukas episode bekreftes mistanker fra forrige uke. 

Vi begynner å forstå hvordan David (Dan Stevens) sitt sinn fungerer og i grunn hvordan den ikke virker. Episoden dedikerer tid til karakterer som planlegger et angrep de aldri utfører og forklarer litt mer om fortiden til Syd (Rachel Keller), men vi får også litt utfyllende informasjon om hvordan Cary (Bill Irwin) og Kerry (Amber Midthunder) fungerer sammen. Ikke bare er Kerry klar over hva som skjer rundt dem når hun er inne i kroppen til Cary (dette skildres ved at det virker som han snakker med seg selv), men serien etablerte også at hun helbredes fortere når dette skjer, til tross for at ansiktet hennes fremdeles hadde blåmerker da hun var ute  igjen på slutten av episoden.

I ukas episode får vi noen store twister og en avslutningsekvens hvor ting tilsynelatende er tilbake til start. En av spørsmålene Legion stiller er hvem og hva David Haller er. Mange tror han er mentalt syk. Melanie og Division 3 tror han er en veldig kraftig mutant med evner som for utenforstående kan virke som en mental lidelse. Til nå har vi blitt gitt hint om at det er begge deler samtidig og det er vanskelig å gjøre seg et klart bilde av hvor David sin krefter begynner og schizofreni / personlighetsforstyrrelsene slutter. Han hører stemmer fordi han har telepatiske evner, men også på grunn av at djevelen med gule øyne er inni ham.

Melanie ser på alt «David» har gjort. Foto: Fox

I denne episoden fikk vi servert et tredje alternativ, som snudde rundt på mye av det vi visste så langt. Denne skapningen er ikke et psykologisk symptom eller er en sideeffekt av David sine krefter, men en parasitt som lenge har livnært seg på hjernen til David, og med det påvirket valgene hans.

Med ukas episode ser vi en av de mest visuelt slående øyeblikkene så langt, når vi ser refleksjonen av rommet David og Amy (Katie Aselton) er i, hvor en fancy kledd Lenny dukker opp. Her hinter Lenny (Aubrey Plaza) til at hun ikke bare er David selv, men også de mange figurene rundt ham, fra Benny og Lenny til djelvene med gule øyne og King, hunden som Amy insisterte på at de aldri hadde.

Djevelen tar også Melanie & Co med inn i huset, hvor det advares at de har forlatt den virkelig verden, og at David nå er i sin egen verden, men det er også mulig at djevelen er såpass mektig at den kan gjøre om ting i den virkelige verdenen, slik som når alle er forvirret når lyd ikke kan høres på utsiden av huset.

David og Amy i ukas episode av Legion. Foto: Fox

Ved slutten av episode blir ting satt på hodet, når nesten alle – David, alle fra Summerland og selv The Eye er å se som pasienter tilbake på Clockwork, denne gangen i en gruppe ledet av Lenny. Så hva betyr det? Har parasitten kontroll over alt som skjer, eller kan David og de andre «våkne»? Det blir spennende å se utviklingen neste uke. Et annet spørsmål er også hvordan The Eye endte opp der, hadde han mulighet til å maskere seg som Rudy (Brad Mann), mutanten med teletekniske evner i gruppa til Melanie, denne gangen? Det ville i så fall også forklart hvorfor Rudy, uten mer eller mindre å nøle, valgte å skyte mot David.

Episoden har virkelig satt opp en stor potensiell konfrontasjon mellom David og parasitten, samtidig som den lover svar om karakterenes bakgrunn. Mange hadde kanskje hatt inntrykk av at seriens store skurker skulle være The Eye og Division 3, men sesongen virker ikke å ha fokuset på dem, men heller på kampen om kontroll over sinnet til David. Det er mer i seriens essens, heller enn å være den litt mer tradisjonelle superhelt-serien, med en klar skurk/trussel. Denne parasitten er et godt valg, for hvis Legion forsetter i flere sesonger kan Division 3 være et større fokus senere, mens parasitten er noe som David & Co må ta seg av nå.

Ellers:

  • Nå er det ganske så sikkert at djevelen er basert på Marvel-karakteren The Shadow King, som gir mening med hvordan den påvirker David. Dette er også en karakter skapt av Chris Claremont, som også skapte David Haller/Legion.
  • Scenen satt til hotel-rommet hvor Syd jages av djevelen, minner meg veldig mye om denne Bob-sekvensen i Twin Peaks.

  • Etter å ikke ha dukket opp siden første episode returnerte karakteren Rudy i denne episoden. Skuespilleren bak karakteren, Brad Mann, er vel og merke et fjes fra en annen Noah Hawley-serie, nemlig Fargo, hvor han og tvillingbroren spilte de to tvillingbrødrene i sesong 2 som jobbet for Mike Milligan (Bookeem Woodbine).
  • Noe av det beste med denne episoden var å se alt Aubrey Plaza fikk gjøre. Her får hun gjort et spekter av følelser og flere skuespillerstiler i en episode, alt fra ekkel til skummel og tørr humor, og gjør generelt Lenny veldig bra.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X