Timeless. Foto: NBC
Annonse

Den Viaplay-aktuelle serien Timeless har nå avsluttet sin første sesong. Spørsmålet fansen stiller seg er om det kommer mer. Dessverre er det ikke mye nytt å melde der. Det kan ta måneder før vi får vite om det blir noe av Timeless sesong 2.

Nok en tidsreise-serie

Timeless er en av en rekke nyere serier om tidsreiser, et tema som har fascinert serie-elskere i flere tiår. Serien, som følger tre amerikanske tidsreisere, er til og med blitt saksøkt for å kopiere den spanske serien El Ministerio del Tiempo.

Les også: Vårt intervju med Timeless-stjernen Abigail Spencer

Den amerikanske serien fra NBC har vært tilgjengelig som ferskvare her hjemme på Viaplay. Utfordringen er at serien i USA ikke har maktet å oppnå seertall på lik linje med The Blacklist og Blindspot, to av nettverkets andre kanaler. 

Det kan ta måneder før vi får vite om det blir noe av Timeless sesong 2
Blindspot leverte langt flere seere i starten for NBC. Siden har seertallene falt kraftig.

Det som gir håp om fornyelse er at tallene for opptak er forholdsvis gode, samtidig som etterspørselen etter TV-serier stadig øker nå som tilgjengelig tid på TV-kanaler ikke lenger setter begrensninger. Strømmehverdagen gjør at flere serier nå overlever. 

Annonse

Men for NBC er det fortsatt viktig å skilte med seriene som gir optimalt live-seere, noe som betyr mer penger i kassen for annonsekanalen. Der er spørsmålet om andre serier kan prestere bedre enn Timeless, en serie som har fått god kritikk og sies å ha fans også internt i NBC. 

Konkurrerer med serier som Blindspot og Emerald City

Realiteten er slik at serier på et nettverk konkurrerer mot hverdandre for å overleve. NBC har fornyet Superstore, The Good Place og This Is Us, men vil nå antagelig bruke uker på å avgjøre hvilken serier de fortsetter med og hvilke som må vike plass for nye prosjekter. 

Emerald City
Emerald City er en annen NBC-serie som kan risikere å bli kansellert

I tillegg til de tre seriene har også nettverket Emerald City, Chicago Med, Shades Of Blue, Chicago PD, Law & Order: SVU og Chicago Fire. De har nye serier som The Blacklist: Redemption, Chicago Justice og Taken på vei. 

Trolig vil NBC se hvordan øvrige serier presterer før de, kanskje så sent som i mai, avgjør om vi får mer av Timeless

Annonse