Morten Tyldum skal regissere Tom Clancy’s Jack Ryan for Amazon

Del nyheten

Morten Tyldum skal regissere nok en førsteepisode. Nå av den amerikanske TV-serien Jack Ryan for Amazon.

Deadline avslører at det er norske Morten Tyldum (The Imitation Game, Passengers) som får oppgaven å regissere første episode av TV-utgaven av Tom Clancy-karakteren med John Krasinski (The Office, 13 Hours) og Abbie Cornish (Klondike, Sucker Punch) i hovedrollene.

Morten Tyldum. Foto: The Weinstein Company.

TV-serien er beskrevet som en gjenfortelling med en moderne følsomhet av den kjente og bejublede helten. Jack Ryan (John Krasinski) er en lovende CIA-analytiker som noe ufrivillig blir benyttet i feltet. Ryan ender opp med å avdekke et mønster av kommunikasjon mellom terrorister, noe som plasserer han i sentrum av et farlig spill med en ny form av terrorisme som truer med ødeleggelse på en global skala. Cornish vil ha rollen som Jack sin flamme Cathy Mueller.

Karakteren er kanskje best kjent som en CIA-agent. I bøkene har Ryan vært utdannet historikker, men han blir i løpet av bokserien stadig nærmere tilknyttet CIA. Senere blir han nasjonal sikkerhetsrådgiver for den amerikanske regjeringen, før han blir visepresident og så president for USA.

Det kan se ut til at Amazon forsøker å kapre fans av serier som 24. Krasinski har til Collider (gjenfortalt av Slashfilm) sagt at serien vil takle en terrorgruppe med likheter til IS, og at TV-serien vil ha et betydelig budsjett. Skuespilleren, som var aktuell som kandidat for Marvel-karakteren Captain America for flere år siden, fikk i fjor vise litt actionmuskler i filmen 13 Hours.

Det blir Lost-veteran Carlton Cuse (The Strain, Bates Motel) og manusforfatter Graham Roland (Fringe, Prison Break) som vil være ansvarlig for Jack Ryan-serien. Ytterligere episode skal regisseres av blant annet Dan Sackheim (The Americans).

For Tyldum blir dette andre gangen han regisserer første episode av en helt ny amerikansk TV-serie. Fra tidligere ble han hyret inn for å regissere de to første episodene av sci-fi thrillerserien Counterpart med Oscar-vinner J.K. Simmons (Whiplash, Justice League) i hovedrollen for Starz, en serie som spilles inn i disse dager i Los Angeles.

Annonse