NRKs nye storsatsing får jevnt over gode skussmål. Dette mener kritikerne om Valkyrien. 

Det er nærmest blitt normal praksis at NRKs storsatsinger får alt fra uhemmet skryt og toppkarakter til slakt. Valkyrien ser ut til å være unntaket som vitner om en jevnt over positiv dom. «En god serie med visse skjønnhetsfeil» ser ut til å være gjenganger.

Valkyrien
vv

Aftenposten: Uforutsigbart fra undergrunnen

«Men også Barcode-klossene i Bjørvika begynner å gi valuta for pengene som visuell signatur for Oslo, og en viktig, avsluttende sekvens på Oslo S er filmet og klippet så elegant at det minner om de mesterlige Jason Bourne-sekvensene på Alexanderplatz og Waterloo stasjon.»

Karakter 4/6

Stavanger Aftenblad: Denne må du se

«Valkyrien er ikke så tempodrevet som for eksempel «Frikjent». Den er litt roligere, men minst like spennende. Tiden brukes heller til å utvikle personene og deres utallige dilemmaer.»

Terningkast 5

Side 2: En fascinerende, rufsete nedstigning i mørket

«Valkyrien minner mer om en blanding av Lars von Triers Riket og amerikanske Breaking Bad, samtidig som den er ispedd en norsk fortellerstil som gjør den til noe helt eget.»

Terningkast 4

Bergens Tidende: Original og underholdende rapport fra undergrunns-Oslo

«Bergenseren Erik Richter Strand har laget en serie som behandler dystopien på en frisk og annerledes måte»

Karakter 5/6

Dagbladet: Valkyrien bekrefter at NRK har lært seg å lage gode thrillerserier

«Undergrunnsmiljøet skaper en litt dystopisk stemning. Den sitrende uhyggen, som øker utover i serien, bygger opp under det. Likevel handler det i stor grad om mellommenneskelige forhold.»

Terningkast 5

Serienytt: Vakre svalestup og smertelige mageplask avløser hverandre i NRK-serien Valkyrien

«Valkyrien kommer garantert til å bli en suksess og en snakkis, enten man ender opp med å elske den eller ei. For norsk drama serverer den noe nytt, selv om den i internasjonalt perspektiv løper noen år etter hva amerikanerne driver på med.»

Karakter 3.5/5

Adresseavisen: Ujevnt under jorden

«Det er en del friskt og originalt ved hybrid-serien Valkyrien, men den er ikke helt god»

Terningkast 4

VG: Lekkert

«Historiefortelllingen lugger litt, likevel er det en godgufsen dommedagsstemning man hensettes i. Det filosoferes uortodokst og friskt rundt spørsmålet «Hvor langt er du villig til å gå for det du tror på», og det er en god del interessant som kommer ut av kjeften på våre helter også uten at dialogen blir for pedagogisk.»

Terningkast 4

 

Fædrelannsvennen har også anmeldt serien, anmeldelsene ligger bak betalingsmur. Vi kommer tilbake med oppsummering fra den og oppdaterer artikkel fortløpende. 

Valkyrien består av 8 episoder, det starter med dobbeltepisode 1. januar.

2017søn01jan21:1022:40PremiereValkyrien sesong 1NRK1 og NRK Nett-TV21:10 - 22:40 Sjanger:Drama,Thriller

 

[poll id=»95″]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here