Tara og Heath dukker opp igjen i ukas episode av The Walking Dead.

Det er 9 episoder siden sist vi så dem, men endelig dukket Tara og Heath opp igjen etter at de dro fra satellitt-stasjonen. At hele episoden var fokusert på hovedsakelig Tara, etter at vi ikke har sett karakteren siden en episode sendt i mars (ved unntak av at Tara dukket opp i drømmesekvensen til Rick i sesongstarten forrige måned), når mange seere nok ikke husker hvem Heath er skikkelig heller, gjør ikke dette til en gunstig episode hvis vi tenker på seertall.

Episoden overrasker med å være noe mer Fear The Walking Dead-aktig, hvor vi ser nye karakterer etterfulgt av Tara som våkner på en strand uten at vi vet sammenhengen mellom disse to scenene. Vi finner ut at Tara var uheldig med en bag på en bro da hun var på leting, som førte til at en noe skremmende haug med zombie kom frem. Hun faller av broen og kommer dermed tilfeldigvis over nok et interessant samfunn i denne sesongen, som tydeligvis skal ha en stor interesse i å utvide verdenen.

Det nye samfunnet kaller seg Oceanside community, og virker som en vri på et lignende samfunn fra tegneseriene, bare at her har kun kvinner overlevd et brutalt oppgjør med The Saviors.

De overlevende hos Oceanside er, åpenbart nok, mistenkelige til nykommere, men de ender opp med å advare Tara og inviterer henne til å bli fremfor å drepe henne. Det er tydelig at de frykter kontakt med The Saviors igjen..

Ved slutten av episoden har Tara rømt sin vei, og vi har en god forståelse for hvorfor dette ble introdusert. Oceanside har noe både Alexandria, Hilltop og The Kingdom desperat trenger: Et lager av våpen og ammunisjon.

Tara lovet imidlertid å ikke si noe om samfunnet. Dette blir nødt til å avsløres før eller siden, ettersom Tara allerede har en synlig lojalitetskonflikt gående. Oceanside har rett og slett ikke noe i denne krigen å gjøre, men Tara vil utvilsomt føre til at de ikke har noe valg.

Det andre spørsmålet er nå hvorvidt Heath er død? Det ser ikke ut til å være et faktum, ettersom det ser ut som han klarte å stikke unna zombiene på broen.

Annonse

Hvordan vet vi ikke, men karakterer som Tyreese og Glenn har overlevd verre klynger med zombie tidligere. Han kan ha stukket unna på egenhånd, eller tatt av med en annen gruppe, som The Saviors.

Det større spørsmålet akkurat nå er hva «PPP» er. Hvis Saviors kidnappet Heath er det noe som burde komme i spill ganske snart, men å se karakteren død neste gang gjør ikke akkurat noe annet enn skape mer uro for Rick & Co, så det vil nok være et lite feiltrinn.

Hva er i så fall «PPP»? Det er ikke noe vi har sett tidligere. Hvis Saviors tok ham så kan «PPP» være kode for noe, ettersom de allerede har interne tall som tilsier, som A’en på genseren til Daryl. For øyeblikket kan vi kategorisere ham som en ny Morales, en av de få karakterene på serien som vi vet kan være i live selv om vi ikke har sett han siden sesong 1.

Forhåpentligvis vil vi se hva som skjer med Carl og Jesus på vei til basen til Negan og The Saviors, i neste uke .

Ellers:

  • Et annet tap for den lange perioden fra vi så Tara sist er at når hun ble konfrontert med dødsfallet til Denise hadde dødsfallet mistet alt mulig påvirkning på seerne. Det var anti-klimatisk etter hva som skjedde med Abraham og Glenn, og krokodilletårene til Eugene er ikke så sterke.
  • Både Corey Hawkins (Heath) og Alanna Masterson (Tara) har hatt grunner til å være litt utilgjengelig når episoden ble spilt inn. Hawkins vil neste år ha hovedrollen i 24-spinoffen 24: Legacy, og det er et stort spørsmål om han ville ha en fremtid på The Walking Dead ettersom han blir opptatt med både 24: Legacy og mulig promoteringen og flere filmroller etter kommende King Kong-filmen King Kong: Skull Island. Masterson fødte et barn i fjor høst, som var store grunner til at karakteren gikk med en genser i de episodene hun var med i, i vår.

 

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer