Negan sitt besøk i Alexandria får en dødelig avslutning, mens det, kun noen mil unna, pønskes ut et angrep.

Disse 8 ukene med The Walking Dead har, med unntak av episodene som introduserte King Ezekiel og hvor Tara støttet på noe litt vrient, vært en non-stop blanding av død og tragedie. Det har vært svakt av serien å forsette mishandlingen av karakterene sine som den har gjort, og også, spesielt med sesongfinalen i vår, mildt sagt mishandlet seerne.

Heldigvis ser serien ut til å være på vei mot litt lys i enden av tunnelen, endelig, noe som strengt tatt burde vært her noen episoder før. Det er også godt å se at serien nå tenker mer på hvordan Rick & Co skal ta Negan og The Saviors, fremfor at vi bare ser dem bli harselert og mishandlet.

the-walking-dead-carolDet er også bra at serien endelig ser ut til å igjen fortelle flere historier i én episode, noe som driver historiene mer fremover enn hva vi har fått sett de siste ukene. Det gir oss også passende oppdateringer på hva som skjer både med Carol & Co utenfor dørene til The Kingdom; Maggie & Co på Hilltop; Aaron og Rick som prøver å skaffe forsyninger til Negan & Co; Jesus som redder Daryl; og hva som foregår tilbake i Alexandria.

Annonse

Den eneste gruppen vi ikke får oppdatert status på er Oceanside, men hvorvidt de vil bli aktuelle igjen i nærmeste fremtid får vi bare vente og se.

the-walking-dead-episode-708-rick-lincoln-2-935_xnepUkens episode starter med å spille på tanken om Maggie som en potensiell ny leder for Hilltop. Gregory har ved flere anledninger vist seg å være feig, og det er tydelig at forakten for ham i nærsamfunnet kommer til å vokse.

Et annet plott som også er noe serien vil bygge videre på, er Richard fra The Kingdom sitt ønske om å gå til krig mot Negan og The Saviors.

Vi vet ikke hvorvidt Ezekiel selv er villig til å gå til krig, men det får vi vel vite snart, ettersom Richard vil bruke Carol og Morgan for å få grønt lys av Ezekiel til å gå til krig mot The Saviors. Forhåpentligvis kan serien også vie litt tid til å forklare forhistorien til Richard, hvis han ikke stryker med ganske tidlig i krigen. Dette var et greit plott å starte med, selv om det betyr at vi igjen fikk en Morgan som ikke vil drepe og skade noen, og en Carol som bare vil ha fred. Forhåpentligvis noe som endrer seg når serien er tilbake etter nyttår.

Det store dødsfallet i høstfinalen endte opp med å bli Spencer. Ikke akkurat overraskende og lesere av tegneseriene husker nok at Negan også der drepte ham med kniv. Spencer er en karakter som har en forståelig frustrasjonen mot Rick, tross alt har han mistet både broren, faren og moren siden Rick kom inn i bildet. For oss seere er det ganske åpenlyst at alle disse karakterene uansett levde på lånt tid, siden deres samfunn før eller siden nok ville blitt oppdaget av eksempelvis Wolfes, uten noen form for innblanding fra Rick & Co (slik som vi så i fjor høst). Frustrasjonen ble da enda større når Spencer også mener Rick er grunnen til at Alexandria nå er i hendene til Negan og The Saviors.

Spencer, som er oppvokst med en mor som er politiker, tråkket feil da han valgte å ta for seg Negan som en politiker. Det var det som fikk ham drept, for Negan var ikke åpen for Spencer sitt forslaget om å fjerne Rick. Passende for Rick så heller Negan på Spencer som en feiging og drepte ham, selv om det da viste seg at Spencer hadde «guts», i den bokstavelige formen.

Det er kanskje feil å si det, men at Negan drepte Spencer er hans første valg som har hatt noen form for et godt utfall for andre. I det minste slipper Rick å være redd for at en av hans egne ønsker å drepe ham, og det er også med på å vise at Negan i hvert fall har noen form for kode fremdeles.

twd708neganspencer-1Et annet sjokkerende øyeblikk var da Rosita gjorde sitt forsøk på å ta Negan. fremfor å lytte på Father Gabriel sitt råd om å ikke drepe ham, velger hun å avfyre en av kulene Eugene lagde mot Negan, noe som gjør at kulen, passende nok, treffer hans trofaste balltre ‘Lucille’ istedenfor. Ikke akkurat uventet viser Negan igjen at han har kontroll og at opprør som det har konsekvenser, ved å få en av hans Saviors til å avfyre en kule som dreper Olivia, og også å ta med seg Eugene for å lage kuler for ham og The Saviors. Serien gir og tar; i samme episode hvor Daryl slipper ut av sitt fengsel sendes Eugene til et annet.

Etter alt som har skjedd i Alexandria avsluttes det hele med at Michonne gir Rick en pep-talk, hvor han får frem at grunnen de alle har kommet så langt, er at de har samarbeidet. Med det innser Rick endelig at det er på tide å samarbeide med Hilltop om å angripe Negan & Co en gang for alle. Det var en forutsigbar høstfinale, alt i alt, men i det minste har serien endelig startet krigen mot Negan for fullt.

Ellers:

  • Det var en flott avslutning på episoden å se Daryl returnere Rick sin revolver, som tilfeldigvis Fat Joey hadde på seg. Trolig det eneste våpenet på serien som fremdeles er med Rick & Co helt fra sesong 1.
  • Etter 40 mennesker, konstaterte også episoden at det er 14 gjenlevende i Alexandria. De fleste av disse er Rick & Co.
  • Episoden viser også at Rick & Co er forberedt på å drepe selv sympatiske The Saviors, uten å nøle. Daryl ‘sprettet champagnen’ ved å knuse skallen til Fat Joey, selv etter at det ikke var nødvendig å gjøre noe mer mot ham for å unnslippe. Vi så også Michonne drepe en annen litt sympatisk karakter. Det er interessant å se, for det kan være et tegn på at Rick & Co kanskje må bli like ille som The Saviors for å slå dem.
  • The Walking Dead er tilbake med ny episode i 13. februar 2017 på Fox her hjemme.

    twd7b_keyart_layout-1-horizontal

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here