Kritikerne har kåret hva de mener var de beste seriene i 2016

Del nyheten

Kritikerne har kåret hva de mener var de beste seriene i 2016. Critics Choice Awards gikk av stabelen natt til mandag 12. desember, hvor Game Of Thrones og Silicon Valley stakk av med de gjeveste prisene. 

Game Of Thrones vant for beste dramaserie, Silicon Valley for beste komiserie og Netlix-serien Bojack Horseman tok hjem prisen for beste animasjon.

Bojack Horseman
Bojack Horseman imponerte nok i sesong 3. Foto: Netflix

Alle er serier som har holdt på noen år, men utover dette var det stort sett nykommerne som preget prisutdelingen.

Priser til Westworlds kvinnelige duo

Evan Rachel Wood imponerte nok i Westworld til å vinne i beste kvinnelige hovedrolle i en dramaserie. Thandie Newton vant pris for beste kvinnelige birolle i samme serie.

Foto: HBO
Thandie Newton vant. Foto: HBO

Bob Odenkirk vant for beste mannlige hovedrolle for sin prestasjon i Better Call Saul.

Amerikanske FX markerer seg

The People v. O.J. Simpson stakk av med flere priser. Beste miniserie, beste birolle (Sterling K. Brown), beste kvinnelige skuespiller i en miniserie (Sarah Paulson) og beste mannlige skuespiller i en miniserie (Courtney B. Vance).

Serien var ikke den eneste fra amerikanske FX som stakk av med pris, da Louie Anderson vant beste mannlige birolle i en komiserie for Baskets.

 

Atlanta
Donald Glover (til venste), vant prisen for beste mannlige skuespiller i en komisere. Foto: FX

Donald Glover, som slo gjennom i Community, er for alvor blitt en skuespiller å regne med. Den kommende Lando Calrissian i Star Wars-universet vant prisen for beste mannlige skuespiller i en komiserie for Atlanta, en serie som her hjemme går på FX.

Pris for rollen som Negan i The Walking Dead

Jeffrey Dean Morgan imponerte nok til å vinne prisen for beste gjesterolle som den fryktinngytende Negan i The Walking Dead, mens Alec Baldwin stakk av med samme rolle for komiserien Saturday Night Live. Der parodierte han blant annet Donald Trump.

Kritikerne har kåret hva de mener var de beste seriene i 2016
Jeffrey Dean Morgan som Negan i The Walking Dead. Foto: AMC

Det ble også pris for Kate McKinnon som blant annet Hillary Clinton i Saturday Night Live. Regina King vant beste kvinnelige birolle for American Crime.

Amerianske John Lithgow tok ikke overraskende hjem prisen for beste birolle i en dramaserie som den britiske statsministeren Winston Churchill i Netflix-serien The Crown.

Årets Critics Choice Awards var den 22. i rekken. I år har det vært kontroverser rundt kåringen etter at flere forlot juryen i protest etter at en kommersiell avtale ble inngått for å gi Entertainment Weekly eksklusive rettigheter.

Du trenger bare klikke på serienavnene i artikkelen for å finne ut hvor du kan se de. 

Annonse
X
X