Serietips: En kveld med juleepisoder

Annonse

Vår bidragsyter Silje jakter julestemning med en kveld med juleepisoder.

I jakten på julestemning fant jeg ut at jeg har sett de fleste julefilmer det er verdt å se minst ti ganger, og det siste forsøket på en ny julefilm var heller dårlig.

Jeg ville forsøke å finne julestemning andre steder, nemlig i TV-serienes verden. Jeg forberedte meg ved å finne ulike lister over hvilke episoder andre anbefalte, og det finnes mange lister, og sjekket hva som var tilgjengelig på strømmetjenestene og hva jeg allerede hadde på DVD.

Denne første av potensielt flere kvelder, inviterte jeg min søster og vi fikk sjekket ut et knippe komiserier. Noen av juleepisodene hadde vi sett før, andre husket vi ikke å ha sett, og noen hadde vi aldri sett. En del serier vi ønsket å se er dessverre ikke tilgjengelig på noen norske strømmetjenester, og vi måtte hente frem DVD-ene fra boden.

Her er en oppsummering av de episodene vi kom gjennom så langt:

Friends: ‘The One With The Routine’, sesong 6

Friends var vel mest kjent for sine Thanksgiving-episoder, men har et par juleepisoder inne på diverse lister. De fleste husker nok Monica og Ross sin danserutine. Joey er invitert på innspillingen av et kjent nyttårsprogram av sin nye kvinnelige leiekamerat, Janine, og siden Ross og Monica elsker det programmet, får de være med.

Jeg synes ikke denne er av de bedre Friends-episodene, men danserutinen er absolutt minneverdig. Bortsett fra hinting om snarlig nyttårsfeiring og leting etter julegaver, er det lite julestemning å spore.

Tilgjengelig på Viaplay og Netflix.

Friends: ‘The One With the Armadillo’, sesong 7

Den mest «julete» av dem to, og sannsynligvis av alle Friends-episodene. Ross ønsker å lære sønnen sin om Hannukah, men Ben er kun opptatt av julenissen og julegaver. Da Ross kapitulerer får han ikke tak i nissedrakt, og ender opp med å være The Holiday Armadillo, nissens hjelper, som skal lære barn om Hanukkah.

Siden han har ringt både Joey og Chandler for å få tak i nisseutstyr, blir det hele avbrutt og noe av det mest komiske fra Friends. På den andre siden av gangen er Phoebe redd for at Rachel har det så gøy hos Joey at hun ikke vil flytte tilbake igjen til henne. Dette prøver hun å gjøre noe med, ved å gi Joey presanger som kan skremme henne vekk.

Julefaktoren er i grunn høy i denne, og det er også en sår episode der Ross så gjerne ønsker at sønnen skal lære noe om hans verdier og bakgrunn, mens sønnen kun er interessert i det alle rundt han snakker om at julen handler om. Og Ross i Armadillo-kostyme er helt fantastisk.

Tilgjengelig på Viaplay og Netflix.

The Big Bang Theory: ‘The Bath Item Gift Hypothesis’, sesong 2

Den første juleepisoden fra serien. Sheldon får panikk da han finner ut at Penny har en julegave til ham og at han må gi en tilbake. For hvordan skal han kunne vite om han kan matche den?

Han tar med seg Raj og Howard på shopping, og ender opp med et lass av samme gave, men til ulik pris og av ulik størrelse. Slik kan han velge etter at han har fått gaven fra Penny. Men ikke alt kan måles i penger, og gaven fra Penny er likevel noe han ikke er forberedt på.

Julefaktoren er sånn middels, men episoden inneholder en legendarisk klemmescene og søte øyeblikk mellom Penny og Leonard. Ikke tilgjengelig på noe strømmetjenester i Norge.

https://www.youtube.com/watch?v=sKTQx7Z8KNM

Cheers: ‘Christmas Cheers’, sesong 6

Rebecca ber de ansatte i baren om å jobbe på julaften. Alle bortsett fra Sam synes det er helt greit, for de er av ulike grunner ikke i julehumør.

Da Sam finner ut at alle andre har kjøpt gave til sjefen, må han ut i desperat jakt etter en gave han også. De ansatte og faste gjestene klager og syter over all julestemningen som prakkes på dem, og at de nok en gang skal sende den teite filmen, It’s a Wonderful Life, på TV. De ender likevel opp med å tørke noen tårer på slutten av filmen, og slik er egentlig stemningen i denne episoden.

Jeg vil si at det absolutt er julestemning å spore her. Med andre ord, en episode i kjent lett miserabel og morsom Cheers-stil, en serie som for øvrig fortsatt er både god og morsom. Ikke tilgjengelig på noe strømmetjenester i Norge.

The Office: ‘The Christmas Party’, sesong 2

Det skal være julefest på kontoret, og sjefen ønsker at den skal bli minneverdig. Alle har en hemmelig nisse som har kjøpt presang til dem, men når sjefen er misfornøyd med sin gave, og selv har kjøpt en gave langt over grensen for hva som er avtalt, bestemmer han seg for å leke en mindre hyggelig pakkelek, The Yankee Swap.

Jim, som har ordnet en svært personlig gave til Pam, får panikk, og alle andre vil ha den dyre gaven til sjefen. Og deretter blir det bare verre. Dette er en ekte juleepisode der julefesten er tema og jul ikke bare er en liten ingrediens. Og selv om det er mest forviklinger og grådighet, så er det også noen fine øyeblikk her.

Dette er min julefavoritt av episodene fra denne kvelden. Dette var min første episode av den amerikanske utgaven av The Office, men jeg tror ikke det blir den siste. The Office er visst kjent for sine juleepisoder, så neste runde med TV-titting blir det nok mer fra denne serien.

Tilgjengelig på HBO Nordic.

Modern Family: ‘Undeck the Halls’, sesong 1

Dette er første julen sammen med Modern Family. Phil og Claire avlyser julen når de finner et svimerke på sofaen, inntil en av ungene innrømmer å stå bak. Gloria og Manny ønsker å bringe noen av sine colombianske tradisjoner med seg i julen (Innocente!), noe Jay ikke er helt med på. Cam blir forfulgt av sin tidligere sanggruppe og ender opp med å invitere en tvilsom kjøpesenternisse hjem på middag etter å ha fått ham sparket fra jobben.

Også dette er en episode med relativt høy julefaktor, men ikke like gjennomført som for eksempel The Office, og heller ikke like uforglemmelige som seriens Halloween-episoder. Så Modern Family er nok best på Trick or Treat, men ikke så aller verst på jul.

https://www.youtube.com/watch?v=B2JfG6LnvZQ&t=4s

 

Hva er dine juleepisodefavoritter? Del gjerne med oss i kommentarfeltet! I morgen braker det løs med nye episoder, og jakten på nye favoritter.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X