Annonse

HBO Nordic har avslørt årets mest sette serier. Ikke overraskende troner Game Of Thrones på topp.

Det er sjelden kost at strømmetjenester gir et innblikk i akkurat hva vi brukere liker å se på. Netflix er gjerne verstingen som tviholder på slik informasjon for å ha et konkurransefortrinn (deres egen forklaring er en annen, men det er ganske åpenbart at kontroll på data er viktig og verdifullt for tjenesten).

HBO Nordic løfter litt mer på sløret og kommer jevnlig med sin egen toppliste. Vi må selvfølgelig ta forbehold om at oversikten ikke er servert fra en uavhengig tjeneste, slik eksempelvis TNS serverer seertall.

Ingen overraskende førsteplass

På topp troner Game Of Thrones, noe som overrasker absolutt ingen. Litt mer overraskende er det at Vikings tar andreplassen foran høstens store nye serie Westworld.

Annonse

Fantasyserien Game Of Thrones har blitt en av verdens mest sette serie, men nærmer seg nå slutten. I 2018 sendes siste og avsluttende sesong.

Westworld, som er et kostbart og komplisert prosjekt, ble fornyet etter en solid høstsesong. Ny sesong dukker først opp i 2018.

Ungdomssatsing betaler seg

Det er også verdt å merke at tjenestens satsing på litt mer ungdommelig preget innhold (eller for de av oss litt eldre med en indre ungdom) ser ut til å fungere.

For på 4. plass finner vi MTV-serien The Shannara Chronicles, som er en fantasyserie satt til en fjern fremtid. Serien tok aldri helt av på MTV, men gjorde det greit nok og ble til slutt fornyet.

Foto: HBO Nordic

Syfy-serien The Magicians har inntatt 9. plassen, det er en serie som sammen med The Expanse (som er på Netflix) har revitalisert den amerikanske sci-fi kanalen, som de siste årene har slitt med sviktende omdømme.

2017tor26jan00:00PremiereThe Magicians Sesong 2HBO Nordic00:00 Sjanger:Drama,Eventyr,Fantasy

 

En serie som ikke har gjort like stort innslag er Supergirl, som ble klar for tjenesten i høst.

Noen av årets nye serier, som vi her i Serienytt ble veldig glad i, mangler. Quarry, Insecure og Divorce kom alle i høst, men har enn så lenge ikke opplevd høye nok visningstall til å komme på topp ti.

I tillegg er Veep, som flere kritikere mener var HBOs beste serie i 2016, ikke å finne på listen. Ei heller krimfavoritten Bosch.

Topp ti, i følge HBO Nordic:

1. Game of Thrones
2. Vikings
3. Westworld
4. The Shannara Chronicles
5. Fear the Walking Dead
6. Black Sails
7. Billions
8. Girls
9. The Magicians
10. (delt) Silicon Valley
10. (delt) The Affair

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer