Det var ikke noen store avsløringer denne uka, men en person fikk vi vite mye mer om: The Man In Black.

Etter forrige ukes store avsløring vedrørende Bernard, var det denne episoden et fortsatt fokus på kampen om identitet, bevissthet og relevansen hukommelse har for vertene.

En viktig del av bakgrunnshistorien til The Man In Black ble avslørt. «Jeg er er en Gud,» sier han. «En titan av industrien. Filantrop, familiemann, gift med en vakker kvinne, far til en vakker datter. Jeg er god fyr, Teddy.» Men hans kone døde, hans datter avviste han og han returnerte til Westworld for å finne ut hvem han virkelig var. Som William har han funnet sitt sanne seg i Westworld. Og hans sanne seg viser seg for Man in Black å være en ekte sadistisk jævel, fullt villig til å slakte utgaven av Maeve som bor på en gård og hennes datter «bare for å se hva han følte.» Parallellene mellom de to karakterene forsetter å vise seg og teorien om at det eksisterer to tidslinjer, hvor William sin historie finner sted i fortiden og at de to karakterene er en og samme person.

Et hint til at de kan være den samme er at The Man in Black gjenkjente Angela (Talulah Riley) når han og Teddy kom over henne i et område hvor flere menn av Wyatt hadde blitt drept. The Man in Black fortalte at han trodde hun ville blitt pensjonert for lenge siden, og dette er en og samme vert som ønsket William velkommen til Westworld i den andre episoden.

jeffrey-wright-as-bernard-lowe-westworld

Ukas episode stilte kort spørsmålet hvorvidt Elsie er ute av bildet, siden vi ikke har sett henne siden episode 6. Et kort glimt hvor Bernard holdt rundt halsen til Elsie gjorde det ikke klart om hun er død, men det ble avklart at det var Bernard som grep henne. Ettersom mange trodde at Ford ville lage en ny kopi av Theresa etter at han fikk Bernard til å drepe henne forrige uke, kan man nå undre om det heller er Elsie som han lager en ny vert av. For Ford har vist seg å være smart, og han vil trolig ikke la så mange dødsfall skje samtidig, det vil skape for mye mistanke og nysgjerrighet. Det gir mer mening om han forsetter å bytte ut mennesker med verter, og det er neppe noen mer passende til å gjenoppbygge en vert basert på Elsie enn Bernard, som har tilbragt så mye tid med henne.

Det er noe ironisk over det hele at Bernard er den største arkitekten bak vertenes følelser, sammen med Ford, og at de bygget det såkalte hjertet deres selv. Ingeniørene ansatt hos Delos var ikke klar for oppgaven, så Ford måtte skape Bernard. Dette selv om Bernard ikke forstår følelser, selv om han kan fortelle akkurat hvordan de fungerer. Dette poengterer at vertene har mye mer rå intelligens og databehandlingskraft enn mennesker. Det gjør at alle sikkerhetsjekkene og alt annet Delos har iverksatt er viktigere enn man kanskje ville antatt for bare noen få episoder siden. Hvis vertene kan gjøre den tilsynelatende vanskelige oppgaven om å programmere bevisstheten til andre verter, så vil jobben til mange Delos-ansatte være unødvendig, noe som kan være tegn på at det er mange verter som også jobber for Delos bak Westworld.

lili-simmons-as-new-clementine-thandie-newton-as-maeve-westworld
Lili Simmons og Thandie Newton i Westworld. Foto: HBO

Ford erkjenner overfor Bernard at det kan være noen merkbar forskjell mellom gjestene og vertskapet på dette punktet, ved siden av hans evne til å kontrollere den sistnevnte gruppen. Men denne episoden får vi også bekreftet med Maeve (som i grunn er bekreftet med Bernard tidligere) at vertene kan få tilgang til å styre andre verter, om de får tilgang fra noen ansatte. Akkurat som Ford er hun villige til å demonstrere hvor mye makt hun har, dette med å kutte opp halsen til Sylvester bare for å demonstrere at hun kan (men lar Felix redde han fordi hun har bruk for han i framtiden,  eller at hun kan styre Hector under deres vante loop av ran og massakrer.

Annonse

Maeve er ikke bare badass, men historien hennes har vært noe av det beste med serien fordi den er ganske klar, selv om vi ikke vet hvordan hun begynte å føle og huske, utenom at det har noe med Arnold å gjøre. Vi vet ikke helt om drapet av nye Clementine var en glitch, eller et kalkulert grep av Maeve, men det er klart et tegn på at ting har virkelig begynt å gå andre veier. Det er rett og slett veldig god underholdning å se Maeve være denne dukken som kutter strengene hennes på egenhånd, med litt hjelp og makt.

Ellers:

  • Nye Clementine var spilt av en veteran innen HBO-familien. Hun er best kjent som Rebecca på alle sesongene av Banshee, men hun spilte også en av kvinnene som omfavner Marty Hart (Woody Harrelson) i sesong 1 av True Detective.
  • Tessa Thompson er en av skuespillerne jeg virkelig så fram til å se på serien, men i rollen som Delos-sjefen Charlotte føles hun litt dårlig castet. Enig, eller uenig? Uansett ser jeg et potensial her slik handlingen har snudd på seg litt den siste tiden.
  • Ukas episode var regissert av Lost-veteran Stephen Williams. Episoden var skrevet av en av Westworld sine serieskapere Lisa Joy sammen med bokforfatteren Charles Yu.

[poll id=»90″]

 

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer