Raymond Reddington i The Blacklist. Foto: Viaplay
Annonse

Den som venter lenge, den venter på noe… Vel i hvert fall et svar. I The Blacklist sin høstfinale fikk vi endelig vite hvorfor Raymond Reddington har vært så besatt av Elizabeth Keen. Tror vi da.

Obs! Spoilere fra episoden følger. 

Episodens handling var ganske rett-frem. Elizabeth (Megan Boone) blir (igjen) kidnappet, Raymond (James Spader) overgir seg i bytte for hennes frihet. Dessverre for Elizabeth blir hun ikke løslatt og fraktes til en kai for å bli henrettet. Der kommer en Donald Ressler (Diego Klattenhoff) i redingsmodus og sørger for at The Blacklist ikke mister sin hovedperson (som om vi fryktet det). Imens blir Reddington utsatt for tortur av Alexander Kirk (Ulrich Thomsen), som ønsker å vite om Reddington er Elizabeths far.

Noe det viser seg at han er, hvis vi da skal tro Reddington (i følge Blacklist-produsent Daniel Cerone stemmer dette) har vi nå endelig fått bekreftelse på seriens såpe-element. «På tide» vil mange si, det tok tross alt mer enn tre sesonger.

I tillegg kan vi alltids lure på hvorfor Kirk ikke bare tok en DNA-test lik den han ble utsatt for, fremfor å bruke opp all den juicy medisinen på å torturere frem svaret. Men det får overlates til «suspension of disbelief», for slik logikk ville vi fått svaret på dette i første episode da FBI testet Reddingtons DNA. Dette har vært spørsmålet som har blitt hengende foran oss slik en gulrot er ment å flytte på et esel. Jeg bet nå på. Eller forsøkte, gulroten flytter seg stadig. Det er greit å endelig få spørsmålet ut av veien, selv om det burde vært svart på i første sesong.

Annonse

Selvfølgelig akter ikke The Blacklist å la oss slippe unna nye spørsmål, med det gamle «hviske i øret» trikset får Kirk vite noe som gjør at han velger å la Reddington leve.

Hva ble sagt? Vel, det må vi kanskje lure på lenge. Kanskje tre nye år?

Teoriene er mange (hopp over dette avsnittet om du ikke liker fan-teroier): Alt fra at Kirk er faren til Tom Keen og derfor har noe å leve for til den mer absurde teorien om at Raymond Reddington egentlig er Katerina, ved å ha gjennomgått et kjønnsskifte-operasjon for å komme unna et eller annet (om det stemmer kan vi gratulere The Blacklist med en av tidenes dummeste twister, men det er godt innenfor seriens indre logikk og det som har skjedd så langt). En annen teori er at han ga Kirk beskjed om at Katerina er i live og at han vet hvor.

Det var nå en helt gre slutt på høstsesongen, litt overraskende uten en eneste cliffhanger. Biljakten og sykehus-action var like generisk og lite givende som vanlig grunnet mangel på fare (alle overlever alt i The Blacklist), mens James Spader er like fenomenal som alltid. Å se han i scener med Ulrich Thomsen er vel verdt tiden(det er vel ingen andre grunner til at vi ser på?)

Vi får se hva The Blacklist kan friste med i januar. Da også med søster-serien The Blacklist: Redemption, som vil handle om Tom Keen (Ryan Eggold) og moren Susan Hargrave (Famke Janssen). En serie vi ikke helt vet enda om dukker opp her hjemme, ei heller har vi fått noen indikasjon på hvordan de har tenkt å flytte rollefiguren over. Tom har tross alt et familieliv nå.

Ellers:

  • Vil The Blacklist vende tilbake til å handle om jakten på folk på listen? I høst har det knapt vært tema.
  • Mr Kaplan er nå fri og vandrer avgårde. En heller tafatt historie, satser på at det er en mer omfattende plan med henne.
  • «Jeg var et oppdrag. Jeg er sikker på du var også». Ikke særlig positiv omtale av Katerina fra godeste Red.
  • Kjekt å se Matt Servitto og Ulrich Thomsen dele scener igjen. De to hadde faste roller i Banshee.

Promo for neste episode:

[poll id=»85″]

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer