«Arbeidsforholdet» mellom Rick-gjengen og Negan-ledede The Saviors er i gang i ukens episode.

Ukens episode etablere at Alexandria-beboerne vil få det tøft under Negan, hans nærvær bekreftet at Rick er brutt ned.

Det er diskutabelt, men en karakter som Negan er mye mer passende for tegneseriene enn hva han noen gang vil være for en TV-utgave. Spesielt når vi trolig må tilbringe mye mer tid med han i fremtiden. Det kan bli litt mye for enkelte om alt han gjør er å si linjer som “Little pig, little pig, let me in!” Jeffrey Dean Morgan leverer mye bra, men måten han er på ender nærmest som et irriterende nett-troll framfor noe mer ala The Joker i The Dark Knight, Patrick Bateman i American Psycho eller Lorne Malvo i sesong 1 av Fargo.

Planen til Negan er enkelt og greit å selv bestemme hva «halve» av det Alexandria-beboerne har er. I dette tilfelle tok Negan alle våpnene, medisinene og mye annet, men lot maten være igjen. Maten er selvfølgelig der fordi de det ikke er nyttig å la dem sulte. Episoden viste Saviors som tok alt fra møbler til madrasser fra Alexandria mens Negan og Rick overser alt, og dermed får effektivt banket inn det han har konstatert for Rick og resten av Alexandria tidligere; at de bare må godta å ble herset med.

the-walking-dead-episode-704-rosita-serratos-935Det virker mer og mer som at Spencer ikke har mye tid igjen i The Walking Dead. Serien gjør en veldig rett fram sak av at han ikke er lett å like, slik han blir fremstilt som den type karakter vi har sett feile og bli drept tidligere; feig, hensynsløs, narsissistisk og en person som mener han har krav på ting. Han vil få problemer med både Rick og Negan, og begge er villige til å drepe ham om nødvendig.

Det som trolig var episodens beste øyeblikk tilhørte Father Gabriel som snek seg opp bak Negan og spurte om han ville besøke graven til Maggie. “Holy crap! You are creepy as sh*t, sneaking up on me wearing that collar with that freaky-ass smile.” Etter å utviklet seg fra å være Ricks fiende til å bli en venn gjorde Gabriel en klok avgjørelse i å forvente det verste og lage en falsk grav for Maggie, slik at Negan ville tro hun er død. Det ble fremhevet i forrige ukes episode at Negan ville ta henne med tilbake til basen deres. Det blir spennende å se hva som skjer med Maggie, som er med Sasha på vei til Hilltop, for når Negan finner ut at Rick & Co løy vil det igjen bli konsekvenser.

 “Holy crap! You are creepy as sh*t, sneaking up on me wearing that collar with that freaky-ass smile.”

Dwight er fremdeles vanskelig å tyde, da handlingen hans i ukens episode motsier hva vi fikk i forrige ukes episode hvor vi ble servert litt dybde i karakteren. En av Negans ledende menn med en indre konflikt, fordi han fremdeles er nødt til å leve under hans kontroll. Noe som ikke er så lett.

Han vil tydelig ikke leve slik, men er han villig til å kjempe for det? Vi vet ikke helt hva planen er videre for Dwight. Kanskje det er noe mer langsiktig planlagt her, i samspill med Rosita og Daryl. Tenker han at det kan være en fordel for ham selv å få Daryl til å bryte sammen og jobbe for Negan? Man kan også lure på om hans oppdrag til Rosita (å hente sykkelen til Daryl) var en måte å få hindret Negan fra å ha tid til å interessere seg for Rosita under dette besøket.

Annonse

negan-the-walking-dead-4214241Michonne sin historie virket som den beste måten serien kunne komme på å gi karakteren noe å gjøre og samtidig få Rick til å avsløre hvem som virkelig er faren til hans datter Judith. Det er ganske annerledes fra hva tegneseriene gjorde på dette punktet; hvor Michonne gjorde noe veldig relatert til The Kingdom, noe en annen karakter har overtatt i TV-serien.

Hele poenget med episoden var å strippe ned Rick & Co, slik at de ikke lenger har noe å kjempe tilbake med. De hadde kanskje blitt litt for komfortable? Før de kan gå til motangrep må de rede Daryl, og de må skaffe våpen.

Ellers:

  • Om dere ikke har, så burde dere sjekke ut sketsjen fra helgens Satuday Night Live med Dave Chappelle, med flere Chappelle’s Show-karakterer og med en Negan-twist.
  • Episoden forsetter å vise oss hvordan Rick er under Negan sitt herredømme. Andrew Lincoln gjør noe av sitt beste arbeid på serien så langt, og det beste gjøres så og si uten manus.
  • At episoden avslutter med at vi finner ut at madrassene har blitt brent opp av Negan og resten av The Saviors gjør bare sammenligningen mellom nett-troll og Negan enda mer passende.

[poll id=»87″]

Abonner
Varsle om
guest
2 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Vidar Daatland
3 år siden

Storkoser meg så langt med denne sesongen av The Walking Dead, som nå drøvtygger på Empire Strikes Back-lignende dynamikk.

Vidar Daatland
3 år siden

Storkoser meg så langt med denne sesongen av The Walking Dead, som nå drøvtygger på Empire Strikes Back-lignende dynamikk.