Fridtjof Nilsen er programleder for Lost in Time.

TVNorge lover nyskapende TV med Lost In Time, et gameshow som kommer på TVNorge i 2017. 

– Se for deg at en deltaker sitter i en løpsk gruvevogn i det ville vesten, står det blant annet å lese i pressemelding fra kanalen, sitert programdirektør Eivind Landsverk.

Akkurat det høres mistenkelig ut som en helt vanlig dag i TV-serien Westworld, som handler om besøkende i temaparken Westworld. For 40 000 dollar dagen kan besøkende leve livet som enten snill eller slem, omringet av «verter» som i virkeligheten er menneskelignende roboter. Serien er blant annet et filosofisk dypdykk i menneskelig adferd i slike fiktive virkeligheter.

dissonance-theory-westworld
Norske Ingrid Bolsø Berdal i Westworld. Foto: HBO

For gameshowet til TVNorge handler det om å plassere deltagere i en form for virtuell virkelighet, mens seerne får mulighet til å delta vet hjelp av mobiltelefon eller nettbrett. Det blir dermed en form for online-spilling, med et TV-program som mellomledd. Deltagerne vil kjempe om ulike pengepremierer.

– På TV-skjermen ser du deltakeren kjøre gruvevognen, mens du på mobilen din kan konkurrere med egen gruvevogn i samme spill, står det videre i pressemeldingen. .

Skaperne av Lost In Time er FreemantleMedia og det norske selskapet the Future Group. De vil også forsøke å selge dette til andre TV-kanaler på det globale markedet.

Virtuell virkelighet er i vinden og teknologien er antatt å gi mange nye fortellerformer og formater fremover. Det er nok langt unna den fysiske temaparken i HBOs nye dramaserie, men TVNorge blir her en av de første som utforsker de nye mulighetene.

Fridtjof Nilsen vil være programleder for showet som er ventet å premiere i 2017.

Annonse

AnnonseSi farvel til matsvinn!
Nå er Throw No More-appen ute