Hvorfor Netflix ikke har noen planer om å bli med på den nye TV-appen til Apple

Apple sitt forsøk på en enkel og brukervennlig TV-app blir punktert av Amazon og Netflix. Årsak? Kontroll. 

Apple har satt i gang sin egen brukervennlige utgave hvor tanken er å samle alt du har tilgang til via andre apps på et sted, slik at du slipper å navigere rundt på ulike tjenester. I teorien vil da alle iTunes-kjøp og øvrige serier og filmer du har tilgjengelig kunne navigeres og sorteres på et sted. TV appen vil kunne sortere, gi anbefalinger og vise hva som kommer.

I praksis veldig mye lik vår Seriedatabase, hvor du kan filtrere på alt som er tilgjengelig der ute på TV-kanaler og strømmetjenester.

Dessverre for Apple vil ikke Netflix og den store USA-giganten Amazon være med på leken.

Kontroll på design og forslag

For Netflix handler det enkelt og greit om kontroll. De ønsker å styre hvilke filmer og serier som blir foreslått for deg, uten at Apple tar kontroll på det. Det kan høres banalt ut, men denne kontrollen er fundamental og viktig. Den sikrer at ikke andres serier opptar skjermen av forslag før Netflix sine egne serier.

Dette kan være risikabelt, da deres serier samtidig ikke blir synlig for alle som bruker Apples nye app. Men Netflix, som runder 90 millioner abonnenter i skrivende stund, har en såpass sterk markedsposisjon at det er en risiko de er villig til å ta.

Kontroll på data

En annen faktor er kontroll over brukedataene. Netflix tviholder på informasjon om hvor mange som ser deres serier, data som Apple til en viss grad vil få tilgang til hvis de blir med på tjenesten. Et eksempel er at Apple da kan måle hva som sees mest på via appen og komponere lister deretter.

Les også: Så mange så på Netflix-serien The Crown

Annonse

Noe lignende gjør vi her på Serienytt med vår Serieliste. Der brukes ikke seertall, men blant annet data fra hvor ofte unike besøkende besøker seriesidene i Seriedatabasen, samt hvilken premierer i Premierekalenderen som dere fatter met interesse til.

Ut fra Serielistens første uker (vi startet med dette i oktober), gjør nok Netflix lurt i å holde seg vekke. Vi merker oss en klar trend om at alt som fremheves hos Netflix raskt blir søkt mye på hos oss.

seriedatabasen
Seriedatabasen gir oversikt i enkel layout. Vi har også mer grafiske oversikter.

Vi forsøker selv å gjøre navigeringen i seerjungelen litt enklere for dere lesere, eksempelvis med Seriedatabasen, oversikt over serier på Netflix, oversikt basert på sjanger og mer. Noe av det er forbeholdt abonnenter, da det er resurskrevende å vedlikeholde slike oversikter. Heldigvis med den fordelen at vi ikke er avhengig av at strømmetjenestene og kanalene sier seg villig. Samtidig hadde det vært greit å få alt på et sted enkelt for alle brukere, da studier viser vi bruker mer og mer tid på å navigere i innholdsjungelen.

Kanskje vil det en gang i fremtiden være mulig for deg å enkelt navigere blant alt innhold tilgjengelig hos deg, eksempelvis hos Apple. Men enn så lenge vil ikke Netflix og Amazon være med på den leken.

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer